Ми у Facebook
15.04.2015, 20:30

На Київщині заживо спалили 70 собак

На Київщині невідомі спалили притулок для тварин: згоріли 70 собак.
У селі Лісовичі Вишгородського району Київської області невідомі спалили притулок для тварин "Rifugio", внаслідок чого живцем згоріло 70 собак.

Про це у Facebook повідомила волонтер Яна Ренк.

"Нелюди спалили притулок для тварин і вбили більше 70 невинних тварин. Притулок "Rifugio", який збудували силами італійців, і де кожна животина отримувала все необхідне, працювала система влаштування тварин у родини в Італії і допомоги нужденним – все знищено", - повідомляє волонтерка.

Вона наголосила, що вольєри "облили горючою сумішшю і підпалили".



"Вині мають бути покарані. Ми не можемо це так залишити. Зараз живих лишилось близько 30 собак – усім потрібна допомога", - написала Ренк.

У тому, що пожежу спричинив підпал, переконана і одна з власників притулку Влада Шалутко. Жінка каже, у цьому можуть бути винні місцеві мешканці, яким не подобалось, що поруч з селом розташований притулок.

"Ми вважаємо, що це міг бути підпал, ми не раз отримували погрози з боку місцевого населення, що нас спалять разом із тваринами", - сказала вона у коментарі "Українській правді. Київ".

"Він був створений за ініціативою італійської сторони. Ми не на території села. Притулок розташований десь у 800 мерах від села. Але люди з самого початку не були раді нашому сусідству", - додала Шалутко.



Вона відзначила, що в момент займання на території притулку перебували двоє молодих дівчат-волонтерів.

"Пожежа сталася десь близько 13-14 години дня 12 квітня. На щастя, вони не постраждали. Усе інтенсивно захопилося. Дівчата кажуть, що бачили двох людей, які відбігали від території притулку", - розповіла Шалутко.

Водночас у міліції Київської області попередньою причиною займання назвали загоряння сухої трави.

"Попередньо – це загорання трав’яного настилу, вогонь з якого вітром перекинуло на 14 вольєрів, де перебували собаки. Загинула 1 кішка і 70 собак, з них 65 задихнулося чадним газом", - розповіла у коментарі "Українській правді. Київ" головний спеціаліст відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Віталія Грохольська.

У свою чергу міністр МВС Арсен Аваков запевнив волонтерів, що зловмисниками, які підпалили притулок, займаються правоохоронці.

"Щодо паліїв собачого притулку – займаємось. Покидьки", - написав Аваков у Facebook.

За матеріалами Українська правда. Київ

Статті до теми:

На притулок для тварин у Луцьку виділяють 200 тисяч гривень


Центр Рівного заполонили бродячі собаки

Міська рада Рівного хоче порахувати усіх собак





На правах реклами