Ми у Facebook
16.04.2015, 20:15

За що розстріляли Олеся Бузину?

Відомий літературний критик, автор книги "Оборотень Тарас Шевченко", Олесь Бузина, сьогодні пішов з життя. Що могло стати причиною жорстокого вбивства?
Сьогодні стало відомо, що у Києві було розстріляно скандального журналіста Бузину. Нагадаємо, що у 2011 році навколо критика розгорівся скандал. "Спілка письменників України подала позов до суду про "зневажливе ставлення честі та гідності Тараса Шевченка". Тоді Олесь Бузина був побитий на виході з приміщення Подільського районного суду міста Києва, в результаті чого опинився в лікарні.

Після цього скандалу багато відомих людей висловлювали думки щодо агресивної творчості журналіста: хтось підтримував Бузину, вважаючи, що він в такий спосіб нагадує людям про Кобзаря, інші - жорстко критикували його діяльність. Так, слова головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Альони Притули стали ніби пророцтвом сьогоднішньої смерті критика:

"Я не очень хорошо знакома с творчеством Олеся. Но тот вид творчества, который он избрал для себя, такая агрессивная журналистика, такой неординарный подход к проблеме, которую, казалось бы, уже все давно изучили вдоль и поперек, все знают об этом, пожалуй, не оставлял никаких сомнений в том, что ему когда-нибудь, скажем так, не повезет."

За матеріалами:blogs.pravda.com.ua

Читати також:

Що писав про Рівне вбитий журналіст Бузина

Історії від Олеся Бузини: Діда Мороза і Снігуроньку придумав товариш Сталін





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ