26.04.2015, 18:30
Жителів Рівного запрошують на травневі свята відвідати фестиваль бограчу
2-3 травня в “КОСИНО” відбудеться фестиваль бограча, м'яса та вина: буде зварено понад 2500 л бограчу.
2-3 травня усіх бажаючих запрошуємо пригоститися смачним бограчем.
Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.
У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.
У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».
Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.
Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.
Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.
Детальніше на офіційному сайті
Читати також:
На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм
На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]
Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.
У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.
У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».
Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.
Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.
Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.
Детальніше на офіційному сайті
Читати також:
На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм
На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: OGO.uaПереглядів: 5508Інші статті рубрики:
На Рівненщині планують створити університетську лікарню
На Рівненщині можуть створити університетську лікарню.
переглядів: 6
На Рівненщині провели перевірку системи цивільного захисту
У Сарненській громаді відбулася масштабна перевірка системи цивільного захисту, організована комісією ДСНС України.
переглядів: 44
На Дубенщині зводять молочну ферму на 3 тисячі корів: відкриття вже наступного року
На Дубенщині триває будівництво сучасної молочної ферми компанії «Молоко Вітчизни».
переглядів: 65
У Рівному для ЗСУ закуплять 226 квадрокоптерів на понад 29 мільйонів гривень
Рівненська міська рада планує закупити 226 квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України на суму понад 29 мільйонів гривень.
переглядів: 99
Канабіс в будинку, гаражі й підсобному приміщенні
Мешканця Рівненщини правоохоронці викрили на незаконному зберіганні наркотиків. Вчора, 22 листопада, у господарстві 35-річного жителя села Глинки дізнавачі спільно з працівниками карного розшуку провели санкціонований обшук.
переглядів: 132