26.04.2015, 18:30
Жителів Рівного запрошують на травневі свята відвідати фестиваль бограчу
2-3 травня в “КОСИНО” відбудеться фестиваль бограча, м'яса та вина: буде зварено понад 2500 л бограчу.
2-3 травня усіх бажаючих запрошуємо пригоститися смачним бограчем.
Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.
У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.
У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».
Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.
Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.
Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.
Детальніше на офіційному сайті
Читати також:
На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм
На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]
Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.
У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.
У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».
Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.
Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.
Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.
Детальніше на офіційному сайті
Читати також:
На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм
На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]

Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: OGO.uaПереглядів: 5573Інші статті рубрики:
На Рівненщині аграрії завершують весняну посівну: засіяно 90% площ

На Рівненщині аграрії вже засіяли ярими культурами 90% запланованих площ. Про це повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль.
переглядів: 278
У Вараші жінка викрала квіти з алеї Героїв: поліція склала адмінпротокол

У місті Вараш поліцейські склали адміністративний протокол на жінку, яка викрала вазон із квітами з алеї пам’яті загиблого захисника України.
переглядів: 266
Цьогоріч випускники на Рівненщині вперше не отримають медалей

У грудні наказом МОН припинило випуск та вручення золотих і срібних медалей «За високі досягнення у навчанні» та «За досягнення у навчанні».
переглядів: 309
У частини рівнян сьогодні не буде води

Сьогодні, 11 травня, з 14.00 через ремонтні роботи водопроводу частково відсутнє водопостачання на кількох вулицях
переглядів: 312