Ми у Facebook
26.04.2015, 18:30

Жителів Рівного запрошують на травневі свята відвідати фестиваль бограчу

2-3 травня в “КОСИНО” відбудеться фестиваль бограча, м'яса та вина: буде зварено понад 2500 л бограчу.
2-3 травня усіх бажаючих запрошуємо пригоститися смачним бограчем.

Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.

У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.

У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».

Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.

Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.

Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.

Детальніше на офіційному сайті

Читати також:

На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв

Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм

На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]





На правах реклами