26.04.2015, 18:30
Жителів Рівного запрошують на травневі свята відвідати фестиваль бограчу
2-3 травня в “КОСИНО” відбудеться фестиваль бограча, м'яса та вина: буде зварено понад 2500 л бограчу.
2-3 травня усіх бажаючих запрошуємо пригоститися смачним бограчем.
Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.
У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.
У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».
Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.
Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.
Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.
Детальніше на офіційному сайті
Читати також:
На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм
На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]
Бограч є національною угорською ставою, розповсюдження якої походить з угорських долин, де вперше готували цю страву гуляші («gulyas»-угор.- пастух). Дуже густий суп із м'яса та овочів готують кілька годин - на відкритому вогні. Страва, традиційно угорська, стала невід'ємною частиною закарпатських святкувань.
У 2014 на змаганні учасники представляли перші та другі страви. Перша страва це обов'язково бограч, а друга страва на вибір учасників.
У цьогорічних у змаганнях з приготування бограчу участь візьмуть п’ять команд, а також команда кухарів «Термальних вод «Косино».
Офіційним напоєм свята визначено «Фрич» - вино змішане з мінеральною або содовою водою.
Планується приготувати 2500 л в одному казані та встановити рекорд в номінації “найбільша кількість порцій бограчу зварених в одному казані”.
Чемпіонат з приготування бограчу – це кулінарний відпочинок на природі та споживання найсмачніших страв закарпатської народної кухні. Таємниці приготування страв на живому вогні, національний стиль, неповторний колорит і карпатська гостинність, змушують повертатися туриста на Закарпаття за новою порцією вражень.
Детальніше на офіційному сайті
Читати також:
На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина: на Гурбах пройде фестиваль-реквієм
На Рівненщині проходить фестиваль ранкової зарядки [+Фото]
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: OGO.uaПереглядів: 5431Інші статті рубрики:
Новий науково-дослідний центр побудують на Рівненщині
У Нобельському національному природному парку на Рівненщині планують побудувати науково-дослідний центр.
переглядів: 110
На Рівненщині виявили нетверезого тракториста
Нещодавно під час патрулювання у селі Мульчиці Вараського району правоохоронці помітили трактор «Dongfeng», який рухався без номерних знаків.
переглядів: 109
Бійці Дубенського батальйону знищили сховок росіян дроном
Бійці з Дубенського 57-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ успішно знищили місце схову противника.
переглядів: 98
Собака рівнянки стала зіркою мережіТікТок
Собака рівнянки стала зіркою ТікТок. Мова йде про Моллі - собаку породи чау-чау.
переглядів: 269
З життя пішла військовослужбовиця з Сарн
Померла військовослужбовиця з Сарн Надія Білотіл.
переглядів: 253