Ми у Facebook
28.04.2015, 12:00

«Рівнегаз» не може покрити тарифи на транспортування газу

З 1 квітня НКРЕКП затвердила нові тарифи на транспортування та постачання природного газу для ПАТ «Рівнегаз». Незважаючи на те, що тарифи підвищились, цього не достатньо для покриття фактичних витрат компанії.
Тобто ПАТ «Рівнегаз» очікувано отримає збитки від своєї діяльності і не зможе сповна профінансувати всі необхідні заходи, що забезпечують безаварійну і безперебійну роботу газових мереж.

Вартість послуг з транспортування природного газу газорозподільними мережами для споживачів Рівненської області складає 512,10 грн. за 1 тис. м куб. без ПДВ, з постачання природного газу – 90,70 грн. за 1 тис. м куб. без ПДВ. Тарифи на транспортування і постачання газу затверджуються НКРЕКП і повинні бути економічно обґрунтованими та забезпечувати отримання прибутку.

ПАТ «Рівнегаз» сподівається, що НКРЕКП врахує вищенаведені факти і з розумінням поставиться до проблем товариства. Адже єдиним виходом із цієї ситуації є коригування тарифів на транспортування та постачання природного газу у сторону збільшення.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Як рівняни платитимуть за газ: приклади розрахунку


Чи розіб'ють рівнянам плату за опалення на весь рік?


У Рівному подачу тепла достроково не припинятимуть


Як рівняни платитимуть за газ з 1 квітня

Частина Рівного майже тиждень буде без світла





На правах реклами