29.04.2015, 19:50
Салати з сиром: 9 надзвичайно смачних рецептів
Рецепти салатів, складовою яких є сир. Смачного!
Салат із сиру і консервованої кукурудзи
50 г твердого тертого сиру, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 круто зварене яйце, петрушка, сіль за смаком, майонез.
Консервовану кукурудзу покласти у салатницю, додати тертий сир, дрібно нарізати яйце, петрушку. Все заправити майонезом, посолити й посипати тертим сиром.
Салат “Кульбаба”
Викладати шарами: 1 – дрібно нарізана цибуля; 2 – натерта на дрібну тертку варена картопля; 3 – натертий голландський сир; 4 – натертий на тертку варений білок; 5 – натерте охолоджене вершкове масло; 6 – натертий жовток. Кожен шар перемазати майонезом.
Салат “Дипломат”
2 яйця, 200 г сиру , 1-2 апельсини, одна цибулина, 2-3 яблука, 100 г майонезу.
Яйця зварити і дрібно нарізати. Також подрібнити яблука, цибулю нарізати напівкільцями. Апельсини очистити від шкірки, кожен шматок розрізати на 3-4 частини. Викласти шарами яблука, цибулю, яйця й апельсини, поливаючи кожен шар майонезом. Зверху салат полити майонезом, який залишився, і посипати натертим на дрібній тертці сиром.
Морква з часником, сиром та горіхами
2-3 середні соковиті морквини, 3-4 зубчики часнику, 100 г тертого сиру (твердого або плавленого), 1 жменя мелених волоських горіхів, сіль, майонез.
Моркву почистіть, натріть якомога дрібніше. Змішайте з товченим часником, меленими горіхами, тертим сиром, посоліть, заправте майонезом.
Салат верховинський
Витрати продуктів: 500 г картоплі, 4 варені яйця, 100 г квашених огірків, 150 г твердого сиру, майонез, сіль, чорний мелений перець, зелена цибуля.
Відварену картоплю, круто зварене яйце й огірки нарізають кубиками. Сир натирають на тертці, змішують із картоплею, яйцем і огірками, додають сіль, чорний мелений перець, заправляють майонезом і все добре перемішують. Кладуть у салатницю гіркою й присипають дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Салат із бринзи
150 г бринзи, 200 г консервованої кукурудзи, 40 г сметани, 20 г майонезу, зелена цибуля, зелень кропу, листи зеленого салату, перець, сіль.
Дрібно нарізану цибулю посипають сіллю, перцем. Додати зерна кукурудзи, заправити майонезом і сметаною. Терту бринзу змішати із дрібно нарізаним кропом, зеленою цибулею та кукурудзою. Викласти гіркою на листки салату.
Салат із бринзи, перцю та помідорів
200 г бринзи, 200 г помідорів, 4 солодкі перчини, 100 г огірків, 3 зубчики часнику, 200 г сметани, зелень петрушки.
Помідори нарізати кружальцями, перець – кільцями, огірки – кубиками, зелень дрібно пошаткувати, бринзу – розкришити, часник потовкти, усе добре перемішати й заправити сметаною.
Салат “Пікантний”
Помідори, огірки, солодкий перець, бринза (або домашній сир), зелень та сіль за смаком. Усе ріжеться великими шматками (бринза – дрібно), перемішується, заправляється олією.
Салат із сиру та яблук
100 г негострого нежирного сиру, 1 яблуко, 2 чайні ложки гірчиці (типу "муштарда", французька, діжонська), майонез.
Нарізати сир та яблука, змішати майонез з гірчицею, додати за смаком сіль та цукор, залити цією сумішшю яблука з сиром.
50 г твердого тертого сиру, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 круто зварене яйце, петрушка, сіль за смаком, майонез.
Консервовану кукурудзу покласти у салатницю, додати тертий сир, дрібно нарізати яйце, петрушку. Все заправити майонезом, посолити й посипати тертим сиром.
Салат “Кульбаба”
Викладати шарами: 1 – дрібно нарізана цибуля; 2 – натерта на дрібну тертку варена картопля; 3 – натертий голландський сир; 4 – натертий на тертку варений білок; 5 – натерте охолоджене вершкове масло; 6 – натертий жовток. Кожен шар перемазати майонезом.
Салат “Дипломат”
2 яйця, 200 г сиру , 1-2 апельсини, одна цибулина, 2-3 яблука, 100 г майонезу.
Яйця зварити і дрібно нарізати. Також подрібнити яблука, цибулю нарізати напівкільцями. Апельсини очистити від шкірки, кожен шматок розрізати на 3-4 частини. Викласти шарами яблука, цибулю, яйця й апельсини, поливаючи кожен шар майонезом. Зверху салат полити майонезом, який залишився, і посипати натертим на дрібній тертці сиром.
Морква з часником, сиром та горіхами
2-3 середні соковиті морквини, 3-4 зубчики часнику, 100 г тертого сиру (твердого або плавленого), 1 жменя мелених волоських горіхів, сіль, майонез.
Моркву почистіть, натріть якомога дрібніше. Змішайте з товченим часником, меленими горіхами, тертим сиром, посоліть, заправте майонезом.
Салат верховинський
Витрати продуктів: 500 г картоплі, 4 варені яйця, 100 г квашених огірків, 150 г твердого сиру, майонез, сіль, чорний мелений перець, зелена цибуля.
Відварену картоплю, круто зварене яйце й огірки нарізають кубиками. Сир натирають на тертці, змішують із картоплею, яйцем і огірками, додають сіль, чорний мелений перець, заправляють майонезом і все добре перемішують. Кладуть у салатницю гіркою й присипають дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Салат із бринзи
150 г бринзи, 200 г консервованої кукурудзи, 40 г сметани, 20 г майонезу, зелена цибуля, зелень кропу, листи зеленого салату, перець, сіль.
Дрібно нарізану цибулю посипають сіллю, перцем. Додати зерна кукурудзи, заправити майонезом і сметаною. Терту бринзу змішати із дрібно нарізаним кропом, зеленою цибулею та кукурудзою. Викласти гіркою на листки салату.
Салат із бринзи, перцю та помідорів
200 г бринзи, 200 г помідорів, 4 солодкі перчини, 100 г огірків, 3 зубчики часнику, 200 г сметани, зелень петрушки.
Помідори нарізати кружальцями, перець – кільцями, огірки – кубиками, зелень дрібно пошаткувати, бринзу – розкришити, часник потовкти, усе добре перемішати й заправити сметаною.
Салат “Пікантний”
Помідори, огірки, солодкий перець, бринза (або домашній сир), зелень та сіль за смаком. Усе ріжеться великими шматками (бринза – дрібно), перемішується, заправляється олією.
Салат із сиру та яблук
100 г негострого нежирного сиру, 1 яблуко, 2 чайні ложки гірчиці (типу "муштарда", французька, діжонська), майонез.
Нарізати сир та яблука, змішати майонез з гірчицею, додати за смаком сіль та цукор, залити цією сумішшю яблука з сиром.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Коментарів: 1Переглядів: 122679Інші статті рубрики:
Завтра починається Великий піст: скільки він триватиме

Це один із важливих постів для православних християн, який передує Великодню.
переглядів: 98
Завтра на Рівненщині відбудеться зустріч із письменницею

Уже 3 березня, в Центральній бібліотеці Здолбунова відбудеться зустріч з здолбунівчанкою радіоведучою та авторкою романів, відзначених літературними конкурсами Ганною Щавінською.
переглядів: 99
Які православні свята відзначатимуть у березні

Завтра, 3-го числа, розпочинається Великий піст, найбільш тривалий у церковному році відповідно до православній традиції.
переглядів: 128
Рівняни здобули нагороди на Кубку Європи з кікбоксингу WAKO

У Болгарії завершився Кубок Європи 2025 з кікбоксингу WAKO, що об’єднав найсильніших спортсменів із різних країн континенту.
переглядів: 153
Рибам варто очікувати сюрпризів: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 березня.
переглядів: 251