Ми у Facebook
30.04.2015, 08:45

Рівненська випускниця — про ЗНО-2015

“Чи таке страшне ЗНО, як його малюють?” Над цим розмірковує вголос рівненська одинадцятикласниця ЗОШ №27, випускниця Школи універсального журналіста на базі Національного університету “Острозька академія” Іванна Власюк.
Якщо ви йдете по вулиці і бачите невиспаних та втомлених школярів, це означає, що через декілька днів для 11-класників настане «страшний день» (так кажуть вони самі).

24 квітня усі випускники шкіл , а цього року не лише вони, а й ті, в кого не дійсний сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання - склали ЗНО з української мови та літератури. Хтось готувався та вчив все, а хтось впевнений у своїх знаннях і вважає, що без підготовки напише. Різні люди, різні думки. Проте об’єднує всіх одне – хвилювання. Що не кажіть, але перед іспитом нервує кожен, адже від того як складеш ЗНО - залежить майбутнє.

Зважаючи на те, що у червні нас очікують нові випробування під назвою “ЗНО-2015” - поговоримо про те, як уникнути хвилювання!

Шкільні психологи радять: записати на аркуші паперу все, що вас непокоїть, покласти його під подушку на 7 днів, тоді проблема вирішиться сама собою. Звичайно, такий метод викликає посмішку. Але, можливо, варто спробувати? Адже самонавіювання — велика справа!

Натомість випускники, які вже складали ЗНО, радять не хвилюватись і просто поспілкуватись з рідними або друзями, як кажуть одна голова добре, а дві краще. Тоді ви зможете придумати розумний план, як впоратись з вашим хвилюванням.

Під час підготовки до ЗНО, потрібно дотримуватись спеціального режиму дня, спати не менше 8 годин в день, харчуватись калорійними продуктами, вживати вітаміни та виходити на прогулянку. Проте, готуватись до іспиту потрібно до 8 годин на день.

Наступне, що часто непокоїть випускників, – це пам’ять. Бояться, що зайдуть в аудиторію і все забудуть. В цьому випадку для кращого запам’ятовування психологи радять навчатися з перервами. Не прагнути запам'ятати все одразу, краще засвоювати матеріал малими порціями. Вивчити тему буде легко, коли розумієте про що цей матеріал. Не полінуйтесь та постарайтесь вникнути в інформацію, яка вам потрібна для іспиту.

Також можливий інший варіант - як кажуть, все знати неможливо. Якщо ж вам потрапить завдання, яке ви не знаєте як робити, - не лякайтесь. Учні, які вже складали ЗНО поділилися своїми методами, які використовують у таких випадках. Перший – це логічне мислення, методом відбору, другий – згадати якусь “речівку” з дитинства і намалювати хрестик біля тієї літери, яку вибере ваша “речівка”. Але такий вихід з цієї проблеми не дає вам 100% впевненості, що відповідь буде правильною.

А загалом, шановні абітурієнти, ЗНО не таке страшне як здається. Найголовніше, це не хвилюватись і бути впевненим у собі та своїх знаннях, адже на тестуванні це - один із найголовніших важелів. Успіхів усім нам!

Читати також:

Нове у ЗНО у 2015 році

Які документи потрібні школярам Рівного на ЗНО-2015

До уваги школярів Рівненщини: нововведення ЗНО-2015





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ