Ми у Facebook
01.05.2015, 11:30

Рівненським школярам розповіли, як діяти у разі загрози вибуху

Поспілкуватися з експертами-вибухотехніками мали нагоду учні економіко-правового ліцею Рівного. Працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС роз’яснили старшокласникам, як діяти у разі загрози та виникнення вибухів.
Причиною багатьох вибухів на території України є боєприпаси, що залишилися з часів Великої Вітчизняної війни. Тому елементарні знання, як діяти при їх виявленні, необхідні передусім підростаючому поколінню.

Старший експерт-вибухотехнік сектору вибухотехнічної і пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ Володимир Луцук роз’яснив порядок дій у таких ситуаціях і наголосив на тому, чого не варто робити в цих випадках. Адже завдяки пильності безпосередньо громадян можна запобігти численним жертвам.



Не оминули увагою і тему терористичних актів, яка, на жаль, нині теж особливо актуальна. У яких місцях можуть бути закладені вибухові пристрої, які їх ознаки, як попередити вибух і що робити при виявленні підозрілих предметів — про все це довідалися ліцеїсти під час спілкування з експертами.

Вихованці навчального закладу наочно ознайомилися із експонатами та макетами вибухонебезпечних предметів, а також мали можливість спробувати себе в ролі вибухотехніка, примірявши на себе бронежилет із захисним шоломом і потримавши в руках професійний металошукач.



За матеріалами СГЗ УМВС України в Рівненській області

Читати також:

Рівненських правоохоронців відправили до зо АТО

Правоохоронці закликають учнів не стати на хибний шлях

Рівненські правоохоронці розповіли, як зловмисники крадуть машини





На правах реклами