Ми у Facebook
03.05.2015, 10:45

Жителі Рівненщини молилися за мир на Святій землі [+Фото]

Віряни з усієї Рівненщини стали учасниками паломництва до Святої землі. Там вони разом з священиками молилися за мир в Україні.
Під час тижневого паломництва прочани з України звершили дві Божественні літургії та багато молебнів. На цих богослужіннях прочани молили Господа Бога в Тройці Святій, Пречисту Діву Марію всіх святих угодників Божих, щоб на українській землі запанував довгожданий мир, щоб визволились ми від нашестя чужинців і щоб в Українській державі припинилися чвари і ворожнеча, що панують через розділення Церкви Православної і було створено Єдину Помісну Православну Церкву.

Кожен день паломництва був досить змістовним і сповненим благодатних відчуттів, тому що паломники мали можливість помолитися в багатьох храмах і монастирях та помилуватися красою святих місць пов’язаних з народженням, життям, проповіддю, чудесами, стражданнями, розп’яттям, Воскресінням, Вознесінням на небеса Господа Ісуса Христа. Окрім Біблійнихмісць, паломницька група побувала в тих святинях, що мають відношення до великих подвижників віри і благочестя.

Загалом було відвідано: храм Різдва Христового, Молочний Грот, храми на Полі пастушків, місце Вознесіння Господа Ісуса Христа на небеса, монастир Марії Магдалини на Елеонській горі, храм«Отче наш», храм Усіх націй, Гробницю Богородиці, Гефсиманський сад, церкву «Сльоза Ісуса», Ейн-Карем – місце зустрічі Діви Марії та праведної Єлисавети, матері святого Іоана Предтечі, гору Фавор, гору Спокус, гору Блаженств, Табху – місце примноження хлібів, місто Капернаум, дім апостола Петра, руїни капернаумської синагоги, Назарет православний і католицький храми Благовіщення, дім праведного Йосифа-обручника, Кану Галілейську місце створення першого чуда Ісуса Христа, де Господь перетворив воду на вино, в церкві дванадцяти апостолів, що на березі Галілейського моря, монастирі Марії Магдалини що знаходиться на березі Генісаретського озера, пройшли Хресною дорогою – Віа Долороза, відвідали храм Гробу Господнього де вклонилися великій частині Животворчого Хреста Господнього та мощам багатьох угодників Божих, побували в кувуклії, зійшли на Голгофу, приклалися до каменя помазання, побували на місці де свята імператриця Єлена знайшла Хрест Господній, побували на горі Сіон, в Сіонській горниці (Кімнаті Тайної вечері), біля могили царя Давида, на місці Успіння Пресвятої Богородиці, в Хайфі відвідали храм пророка Іллі, що знаходиться в Кармелітському монастирі «Зірка моря», монастир преподобного Герасима Йорданського, преподобного Феодосія Великого і лавру Сави Освяченого та багато інших місць. Також паломники занурились у води святої ріки Йордан на тому місці де Спаситель був охрещений святим пророком Предтечею і Хрестителем Іоаном.



Сповнені незабутніх відчуттів і переживань паломники з молитвою на устах повернулися додому дякуючи Господу за можливість перебування на Святій землі.



Прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП





На правах реклами