Ми у Facebook
06.05.2015, 18:45

Депутат Сарненської райради підготував лист Володимиру Путіну (+ТЕКСТ)

У тексті звернення депутат, заступник голови Сарненської районної ради Микола Костецький пропонує президенту Росії викупити пам'ятник, розташований в одному з сіл району.
Звернення
депутатів Сарненської районної ради до Президента Російської
Федерації Володимира Володимировича Путіна із проханням викупити
пам’ятник Феліксу Едмундовичу Дзержинському, який розташований у
селі Катеринівка Сарненського району Рівненської області

Верховна Рада України від імені Українського народу – громадян України всіх національностей, спираючись на положення Загальної декларації прав людини Організації Об’єднаних Націй, беручи до уваги резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи №1096 (2006) від 27 червня 1996 року щодо ліквідації спадщини колишніх комуністичних тоталітарних систем, №1481 (2006) від 26 січня 2006 року щодо необхідності міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів, №1495 (2006) від 12 квітня 2006 року щодо боротьби з відродженням нацистської ідеології, №1652 (2009) від 29 січня 2009 року щодо відношення до пам’ятників, що мають суперечливу історичну інтерпретацію у державах – членах Ради Європи, резолюцію Парламентської Асамблеї ОБСЄ №SC (09) 3 R від 29 червня – 3 липня 2009 року щодо неприпустимості звеличення тоталітарних режимів, відкриття історичних та політичних архівів, вивчення тоталітарної спадщини та підвищення поінформованості громадськості, декларацію Європейського парламенту від 23 вересня 2008 року щодо проголошення 23 серпня днем пам’яті жертв сталінізму і нацизму, резолюцію Європейського Парламенту від 23 жовтня 2008 року в пам’ять про Голодомор – штучний голод в Україні 1932-1933 років, резолюцію Європейського Парламенту від 2 квітня 2009 року щодо європейської свідомості та тоталітаризму, Спільну заяву з нагоди 70-х роковин Голодомору – Великого голоду 1932-1933 років в Україні, прийняту на 58-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини, прагнучи розвивати і зміцнювати незалежну, демократичну, правову державу, керуючись статтею 11 Конституції України, яка зобов’язує державу сприяти консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, з метою недопущення повторення злочинів комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, будь-яких дискримінацій за національною, соціальною, класовою, етнічною, расовою або іншими ознаками в майбутньому, відновлення історичної та соціальної справедливості, усунення загрози незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України, приймає пакет законів України про декомунізацію, якими засуджує комуністичний і націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні, визначає правові основи заборони пропаганди їхньої символіки та встановлює порядок ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму. Після набуття чинності законів мають знести пам'ятники комуністичним діячам, перейменувати міста та вулиці, відкрити архіви всіх каральних органів СРСР і заборонити радянську символіку.
У селі Катеринівка Сарненського району Рівненської області розташований пам’ятник Феліксу Эдмундовичу Дзержинському. Як відомо, Фелікс Едмундович Дзержинський був політичним діячем Російської імперії, Радянської Росії та СРСР, державним діячем Радянської Росії та СРСР, професійним революціонером. Він – один із засновників ВЧК та організаторів «червоного терору» в Радянській Росії та на захоплених Червоною армією територіях. Поряд з цим Ви, Володимире Володимировичу, також працювали в органах КДБ, а Ваш рідний дід з самого першого дня мав зв'язок з ВЧК й особисто з її засновником Феліксом Едмундовичем Дзержинським, який є Вашим духовним наставником. Враховуючи вище викладене, звертаємось до Вас з проханням викупити пам’ятник Феліксу Едмундовичу Дзержинському, який розташований у селі Катеринівка Сарненського району Рівненської області.

Схвалено
рішення Сарненської районної
ради від «_____» травня 2015
року № _____


Пам'ятник Путіна будуть возити районами Рівненщини

Нагадаємо, що на початку цього року Сарненська районна рада на позачерговій сесії, з ініціативи винесла питання питання «Про демонтаж пам’ятників тоталітарного режиму на території району». Цю ініціативу також виніс депутат Микола Костецький, а рішення “за” виголосила більшість депутатів. Однак, місцеве населення виступило проти зносу. Мовляв, це історія їхнього краю, яку вони знищити не дадуть.





На правах реклами