Ми у Facebook
11.05.2015, 09:45

Ветеран із Дубровиччини за роки війни отримав 27 нагород

З нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом працівники Дубровицького райвідділу міліції разом завітали у гості до ветерана війни та органів внутрішніх справ Захара Павловича Годунка.
Захар Годунко хоч і вже тривалий час не бачить, але не втрачає оптимізму і з задоволенням ділиться спогадами про роки війни та служби в ОВС. Незважаючи на 87-річний вік, Захар Павлович пам’ятає кожного з ким воював пліч-о-пліч на фронті, хто приймав його до лав правоохоронців та з ким випала честь працювати та переймати досвід.

Родом Захар Павлович із села Колки Дубровицького району. На його юний вік випала війна, яка не шкодувала нікого, руйнувала все на своєму шляху: людські долі, спогади, мрії, сподівання. А вже у січні 1945 року його призвали на військову службу. Коли прибули до вузлової станції Тетерів на Київщині, під час формування бійців по частинах, налетіли німці та почали бомбити все навколо.

Нові відео до Дня перемоги

— Мало хто залишився тоді живим, — згадує Захар Павлович. — Але вже звідти дійшов до Кенігсберга (Калініградська область), де служив зенітчиком-сапером. У серпні 1945 року із Свердловська мене відправили у Манджурію, де і отримав тяжке поранення ножем. Після лікування продовжив службу у Свердловській області, де охороняв військовополонених фашистів, що відбудовували та відновлювали села. Пізніше, із 1949 по 1951 рік, проходив службу у Грузії, звідти і демобілізувався. Повернувшись на Батьківщину, розпочав свою міліцейську кар’єру в органах внутрішніх справ із посади рядового і дослужився до начальника відділення.

Рівненські ветерани поспілкувалися по скайпу з ветеранами Республіки Тива

За роки війни та служби в органах внутрішніх справ Захар Павлович Годунко має 27 відзнак (медалі за перемогу, за бездоганну службу в ОВС, орден III ступеня за мужність, медаль Президента – Захисника Вітчизни тощо).

— Хотілось би, щоб і нинішнє покоління міліціонерів пронесли через роки приємні спогади та відданість служінню своєму народу як і наш ветеран, — зазначив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Родзін. — Тому щиро вдячний усім ветеранам, і Захару Павловичу зокрема, за мир та майбутнє.

Правоохоронці вручили Захару Павловичу Годунку грошову допомогу, а ветеран навзаєм побажав міліціонерам бути справжніми професіоналами, гідно виконувати всі покладені на них обов'язки, бути терплячими та витривалими, з честю та гордістю носити звання правоохоронця, хоч зараз це і не легко.

Які пільги та доплати залишилися для ветеранів та інвалідів війни



За матеріалами Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області





На правах реклами