Ми у Facebook
19.05.2015, 07:00

Що робити в саду-городі 19 травня

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів.
Сьогодні вівторок, 19 травня. Новий Місяць (Молодик) перейшов у знак Близнюків, починає рости, перша фаза (чверть), 2 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному та області ранок та вечір будуть ясними, вдень очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря +6°…15° вранці, +21°…24° вдень.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Нейтральний день для роботи з рослинами. Можна садити й сіяти різні овочі та зелень, найкраще - полуниці, суниці, плетисті троянди, виноград, сіяти бобові (квасоля, боби, горох).

Добре працювати з лопатою та сапкою, розпушити ґрунт, підготувати грядки для майбутніх посадок та посівів, підгорнути картоплю, видалити бур’яни, обрізати зайві гілки та пагони, видалити пасинки, обприскати рослини від хвороб та шкідників.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Рясна роса на траві - буде погожий день, а влітку добре вродять огірки. Немає роси – буде дощ.

ПОРАДА ДНЯ
Після того, як відцвіли ягідні кущі (аґрус, порічки, чорна смородина, малина), подуниці та суниці, а також декоративні чагарники й багаторічні квіти, добре полийте їх і підживіть. Наприклад, розведеними у воді комплексними добривами або придбаними в агромагазині спеціальними рідкими добривами. Досвідчені садівники в цей час не забувають рясно полити й підживити фруктові дерева, які щойно відцвіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Календар садівника, городника, дачника: 18 - 24 травня 2015
Що робити в саду-городі 18 травня
Коли і як висаджувати помідори у відкритий ґрунт
Посівний календар на травень 2015





На правах реклами