Ми у Facebook
20.05.2015, 10:00

Музей Острозької академії отримав звання народного

Рішення про присвоєння звання було прийняте Управлінням культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації.
Музей історії Острозької академії почав свій розвиток у 1997 році. Кількість експонатів поступово збільшувалася, тож невдовзі виникла потреба легалізувати колекцію. Була проведена реєстрація академічного музею як музею при вищому навчальному закладі. У 2011 році музей отримав статус зразкового, а вже цьогоріч — народного.

— Це черговий етап визнання рівня нашої експозиції, музейної роботи. Звання свідчить про те, що ми справді є музеєм, а не закритою установою для обраних. Наші відвідувачі — не лише гості університету, але й туристи, і всі, хто виявив бажання дізнатися більше про Острозьку академію та її історію. Якщо я не помиляюся, ми єдиний університет в Україні, де є музей такого формату. Тобто музеї у вишах є, але з такою кількістю експозицій і з такою кількістю екскурсій, як у нас — навряд чи, — каже керівник Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк.

Музейна фондова книга академії налічує кілька тисяч експонатів, але питання не в кількості, а в якості, адже музей зберігає дуже цінні колекції. Зокрема йдеться про колекцію стародруків, колекцію іконопису і колекцію художнього фонду. Наприклад, остання налічує вже понад 500 експонатів — це повноцінна колекція невеликого художнього музею. Щороку співробітники музею Острозькій академії проводять близько 420 екскурсій, а це — понад 7000 відвідувачів.

Ще однією ланкою роботи є мистецька галерея, яка є найбільш динамічною частиною музею. Експозиції змінюються щомісяця, і ми можемо виставляти там не тільки художній фонд нашого університету, але й роботи професійних українських художників, які здаються цікавими.

За матеріалами прес-служби НаУОА.

Читати також:

"Ранкова кава": гість - ректор Острозької академії Ігор Пасічник [+Відео]

В Острозькій академії відбулася "Ніч у музеї" 2015

Ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник: Об'єднання вузів на Рівненщині неможливе [+Відео]





На правах реклами