Ми у Facebook
28.05.2015, 17:08

Мобілізація на Волині

На Волині існує ряд об’єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм.
Про це та про рівень виконання планових завдань п’ятої хвилі мобілізації у області під час оперативної наради сьогодні, 25 травня, розповів виконувач обов'язків обласного військового комісара Роман Кулик.

З його слів, за станом на сьогодні на курси перепідготовки та підвищення військової кваліфікації на військові полігони на території області направили 41 % військовозобов’язаних. Із них 82 % - офіцери запасу, 14 % - техніки національної економіки.

Волинянина нагородили орденом “За мужність”

Найкращий стан справ - у Маневицькому та Любешівському районах, об’єднаних одним військовим комісаріатом. Наразі мобілізаційні завдання у цих районах вдалось виконати на 97%. Близькими до виконання є й Горохівський та Локачинський райони – 95%. Більшу половину плану завдання виконали у Ківерцівському (52%) та Рожищенському (50%) районах. Інші військові комісаріати демонструють низький відсоток поставок до військово-організаійних структур.

На думку військового, це свідчить про те, що в районах області недостатньо проводять роботу щодо забезпечення виконання заходів проведення п’ятої хвилі мобілізації.

Лист до загиблого волинського героя Івана Сотника

Найгірший рівень забезпечення мобілізаційних норм спостерігається у Старовижівському, Володимир-Волинському районах області, а також в містах Ковель та Нововолинськ. Позитивні зрушення відмітили у Ратнівському районі.

«За станом на сьогодні існує ряд об’єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм. Серед них: міграція населення на тимчасові заробітки, високий рівень захворюваності військовозобов’язаних, що спричиняє зменшення кількості придатного до військової служби населення за станом здоров’я, недостатня освіченість населення з питань патріотичного виховання. Зазначені проблеми існують в кожному районі області, але тоді як одні їх вирішують, інші лише констатують факти, жодним чином не впливаючи на ситуацію», - каже Роман Кулик.

ВІДЕО: на Волині поховали Героя Івана Сотника

До слова, за станом на 18 травня 2015 року до навчальних центрів та на навчальні полігони направили третину запланованих військовослужбовців.

За матеріалами www.volynnews.com





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ