Ми у Facebook
02.06.2015, 13:00

День міста у Сарнах: 130-та річниця Перлини Полісся (ФОТО)

На другий день Трійці жителі Сарненщини традиційно святкують День народження рідного міста. Також в одному з мікрорайонів у цей день відзначають престольне свято одного з найдавніших храмів Рівненщини.
Цьогоріч День міста у Сарнах поєднали разом зі святкуванням Дня захисту дітей, тому більшість заходів проводили для маленьких жителів міста.

Святкові заходи традиційно розпочали з молебня. У храмах міста пройшли урочисті служби у яких взяли участь міський голова Світлана Усик, народний депутат України Сергій Євтушок та делегація польських партнерів із міст-побратимів.



А вже від обіду на центральній площі міста Сарни по розпочався святковий костюмований парад маленьких сарненців, присвячений 130-й річнці із Дня заснування міста Сарни та Міжнародного Дня захисту дітей. Після - на центральній площі міста розпочалося святкове ігрове дійство для дітей з цікавим концертом та конкурсною програмою.

Сьогодні у Сарнах День міста [ПРОГРАМА ЗАХОДІВ]

Виставки народних умільців, виступи аматорських колективів, продаж смаколиків та прикрас, вишиванок та предметів домашнього побуту. Гості смакували місцевою випічкою, медом, стравами української кухні.



У Сарненському історико-етнографічному музеї також провели яскраве колоритне фольклорне свято, в якому взяли участь колективи Сарненського району. Гості мали нагоду помилуватися автентичними костюмами, взяти участь у майстер-класах та насолодитися емоційними та запальними фольклорними номерами.



А урочисте відкриття свята розпочалось вже ввечері. Представники міської влади та почесні гості привітали жителів краю з їхнім святом, а також вручили активним жителям міста подяки та грамоти від міської влади.

Більше фото дивіться за посиланням: День міста у Сарнах: 130-річниця Перлини Полісся (ФОТО)

Завершилось святом захоплюючим вогняним шоу та традиційним феєрверком на честь міста-іменинника.

Статті до теми:

У Сарнах гучно та весело відсвяткували 129-річчя міста [+Фото]

Сарни відзначили власний День народження з Віктором Павліком [+Фото]

У Сарнах відбудеться конкурс молодіжного мистецтва

Як у Сарнах День міста святкували [+Фото]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ