Ми у Facebook
05.06.2015, 09:25

Свято щасливого дитинства у Рівненському перинатальному центрі [Фото+Відео]

Святково-урочисте дійство «Веселкове дитинство» відбулось з нагоди Дня захисту дітей у Рівненському обласному перинатальному центрі. На нього завітали разом із батьками та рідними дітки від 0 до 2 років, які народилися недоношеними, а також майбутні мами й медики закладу.
Щороку в Рівненському обласному перинатальному центрі народжуються понад 3,5 тисячі малюків, і кожен восьмий із них з’являється на світ передчасно. У цьому унікальному для Рівненщини медичному закладі, який очолює заслужений лікар України, кандидат медичних наук Вікторія Єнікеєва, мають можливість рятувати життя немовлят із малою та екстремально малою вагою (від 500 грамів), виходжувати глибоко недоношених і тяжкохворих малюків. При цьому, завдяки зусиллям медиків, 86% недоношених, маловагових діток виживають. Протягом місяців їх виходжують у закладі, навчають батьків особливому догляду за малюками, додають їм упевненості в сприятливих прогнозах на майбутнє.

Втім, навіть після виписки додому медичні працівники обласного перинатального центру не забувають про своїх маленьких пацієнтів: піклуються про них, стежачи за їхнім фізичним і розумовим розвитком, нормальною адаптацією в суспільстві. Тому запрошують діток, які народилися передчасно, разом з батьками на консультації та огляди до фахівців перинатального центру з тим, щоб вчасно виявляти відхилення в розвитку і застосовувати корекційні методики.

Людмила Блищик народила у 2013-му. У жінки народилась трійня - хлопчики Петро й Павло та дівчинка Олександра. Сьогодні ці здорові й веселі дітки - гості свята в перинатальному. Жваву малечу важко змусити попозувати перед фотокамерами:)



- Народила я на 32 тижні вагітності, - пригадує щаслива мама трійні. - Вага діток була малесенькою, ми, звісно, дуже переживали, адже народились ми вагою 1,430 кг, 1,660 кг та 1,690 кг. Найменший хлопчик мав зріст 37 см. Були і в реанімації, і в палаті інтенсивної терапії, а потім вже, як стало легше, діток перевели до мене. Ми дуже вдячні головному лікарю перинатального центру Вікторії Єнікеєвій, яка допомогла нам з'явитись на світ, і всьому персоналу закладу, який допоміг нам виходити діток. Сьогодні в нас все добре, і хочу звернутися до майбутніх батьків: не бійтесь народжувати, тому що діти - це дуже велике щастя!

БІЛЬШЕ ФОТО

Таких історій під час свята в перинатальному прозвучало чимало. А об'єднало усіх присутніх батьків почуття вдячності колективу обласного перинатального центру, команді професіоналів, якою вправно керує головний лікар Вікторія Єнікеєва. Недарма понад 80% цього згуртованого медичного колективу на недавніх зборах висловило бажання, аби Вікторія Миколаївна і надалі керувала цим унікальним для Рівненщини медичним закладом, де за найсучаснішими медичними стандартами щодня допомагають з'являтись на світ новим громадянам України.





...А маленькі українці й україночки, що з'явились на світ у перинатальному, залишили на згадку для закладу, який дав їм путівку в життя, відбитки своїх малесеньких долоньок.







А потім, разом із мамами, татами та медиками перинатального - випустили в небо над Рівним блакитні й жовті кульки з побажаннями усім діткам і мамам здоров'я, щастя і миру.



Довго не розходились учасники дійства, адже перинатальний центр, який об'єднав їх усіх, став для них справжньою другою домівкою, де їх завжди чекають і завжди готові допомогти, а медики закладу - близькими людьми, які завжди готові підтримати.

До теми:

Рівненський перинатальний центр: відгуки пацієнтів [+Відео]

Колектив Рівненського перинатального центру хоче бачити своїм керівником Вікторію Єнікеєву [+Відео]

ВІДЕО: Програма "Думки вголос" про роботу Рівненського обласного перинатального центру

Головний лікар Рівненського перинатального центру Вікторія Єнікеєва зробила унікальну операцію [+Відео]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ