Ми у Facebook
10.06.2015, 07:13

Борис Колесніков: Без змін країну чекає політичний і економічний дефолт

Діюча влада готується не проводити реформи чи приймати нову Конституцію, а активізувати свої дії на користь введення воєнного стану. Про це на засіданні Опозиційного уряду заявив його глава Борис Колесніков. На його думку, такі дії "ведуть Україну до політичного й економічного дефолту".
— Влада не розуміє, чим займається. Торік визнали, що військового розв'язання конфлікту немає, бо загинули тисячі, зруйновано Донбас — індустріальне серце країни. А про що говорить влада? Ось два закони — про деталізацію, як правильно вводити воєнний стан і як законодавчо забезпечити дефолт, — наголосив Борис Колесніков. — Це буде не лише економічний, а й політичний дефолт і хаос. Влада має чітко сказати — чи готова домогтися миру і забезпечити децентралізацію.

Без неї, на думку керівника Опозиційного уряду, неможливе проведення восени місцевих виборів. Адже тоді місцеві ради стануть заручниками центральної влади.

— Якщо Конституцію писати під чинного главу держави, як це відбувається останні 20 років, то Основного Закону не буде взагалі. Щоб Україна швидко досягла успіху, необхідно взяти світовий досвід, ліквідувати всі міністерства, прийняти закон про спеціальний статус, створити кілька агентств — соціальне, військове, безпеки, закордонних справ і прийняти нову Конституцію. У парламенті мають бути 75 депутатів, маємо обрати 35 сенаторів — один від мільйона виборців. Слід все максимально спростити. Якщо влада на це не піде, країну чекає політичний і економічний дефолт, — підсумував Колесніков.

Підняти рівень життя в Україні можна за допомогою нової індустріалізації. Саме на цьому наполягає Опозиційний уряд, наголосив його глава Борис Колесніков:

— Україні потрібно ВВП у 500 мільярдів доларів, щоб зарплата складала 700-750 євро. Досягти цього можна лише завдяки потужній індустріалізації, бо сільське господарство, на яке всі сподіваються, такого приросту не дасть.

Нова індустріалізація — це модернізація базових галузей, як металургія, енергетика та машинобудування, і розвиток пріоритетних — агропромислового комплексу та високотехнологічного машинобудування.

— Її найважливіший елемент — реальна боротьба з корупцією та дерегуляція економіки. Необхідно пустити в економіку свіжу кров — створити сприятливий інвестиційний клімат і забезпечити доступне кредитування, — зазначив віце-прем'єр з індустріалізації і відновлення Донбасу Олександр Вілкул. — Як результат, в Україні підвищаться зарплати, пенсії, створяться нові робочі місця. Але запорука цього успіху — відновлення миру. Лише реінтеграція Донбасу дасть приріст майже 20% економіки України та відновить енергетичну незалежність.





На правах реклами