Ми у Facebook
12.06.2015, 19:00

У вихідні буде спекотно, ДАІ просить водіїв врахувати погодні умови

Упродовж 13-15 червня синоптики прогнозують на всій території України високу температуру повітря. За інформацією Гідрометцентру, стовпчики термометра піднімуться вище +30°, місцями будуть показувати +37°.
Такий температурний режим - фактор підвищеного ризику для всіх учасників дорожнього руху, застерігають у Департаменті ДАІ УМВС України. У багатьох людей, особливо похилого віку, з'являється млявість, запаморочення, знижується концентрація уваги, швидкість реакції на різноманітні дорожні ситуації.

Радимо водіям у такі дні планувати свої поїздки, а особливо на великі відстані з урахуванням погодних умов.

Обов’язково подбайте про достатній запас прохолодної води та необхідні ліки, одягайте в дорогу вільний, нещільний одяг, уникайте вживання жирної і солоної їжі. За можливості здійснюйте паркування свого авто в тіні, а перед початком руху обов'язково провітрюйте салон автомобіля. Не залишайте дітей у закритому авто навіть на короткий час.

Перед поїздкою обов’язково перевірте технічний стан авто. В спекотну погоду особливу увагу потрібно звертати на систему охолодження двигуна, рівень мастила, стан гальмівних колодок та тиск у шинах.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Яким буде літо 2015 - прогнози





На правах реклами