Ми у Facebook
15.06.2015, 13:15

З якого віку дітям можна засмагати?

Джерело фото: nashamama.com

Настала літня пора і більшість сімей планують відправитися на відпочинок разом з дітками. Та чи завжди літній відпочинок безпечний для дітей, особливо, якщо мова стосується засмаги?
Багато батьків вважають перебування на сонці малюків корисним. Але, як виявилось, у всьому треба знати міру і навіть до сонця треба пристосовуватись поступово.

Шкіра дітей віком до двох років практично нездатна виробляти мелатонін - захисну речовину. Тому малюків необхідно ховати від сонця, дозволяючи їм приймати сонячні ванни не більше 5-10 хвилин в день.

Лише трирічному віці без побоювань дитині можна перебувати на відкритому сонці. Невід'ємні умови: дитину повинна захищати панама з широкими полями, плечі покриті, на відкриті ділянки шкіри наноситься сонцезахисний крем.

Вчені довели, що малюк отримує ультрафіолету в три рази більше, ніж дорослий. Тому дітей треба мазати кремом з найвищим фактором захисту - 60. Зараз дуже великий вибір сонцезахисних засобів, але не всі вони однаково ефективні. Для дітей з чутливою шкірою, схильних до алергічних реакцій і атопічного дерматиту, краще купувати засоби тих фірм, які виробляють лікувальну косметику.

Особливо небезпечно засмагати дітям, у яких світла шкіра і велика кількість веснянок, а також тим, у кого багато родимок.

Щоб "познайомити" з сонячними променями шкіру дитини, потрібно приймати сонячні ванни, починаючи з декількох хвилин в день. Через пару тижнів організм дитини адаптується до незнайомих умов, але навіть у цей строк загальний час знаходження на сонці не повинен перевищувати двох годин на день.

Найбезпечніші години перебування на сонці - з 9 до 11 годин ранку. З 11.30 до 15-16 годин - на сонці перебувати небезпечно.

Статті до теми:

Топ-6 правил дитячого режиму під час літнього відпочинку

Як вберегти дітей удома?






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ