Ми у Facebook
26.06.2015, 09:15

У Рівному затримали турецького сутенера

Громадянина Туреччини рівненські міліціонери затримали за торгівлю людьми та сутенерство.
Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС області задокументували злочинну діяльність 51-річного громадянина Турецької Республіки, який на системній основі втягував дівчат у заняття проституцією.

За оперативною інформацією громадянин Туреччини приїздив до Рівного, аби налагодити «сексуальний туризм». Він знайомився з молодими дівчатами через інтернет та пропонував їм заробіток.

У «штаті» сутенера працювало 14 дівчат віком до 22 років. Усі мешканки Рівненської області та із малозабезпечених родин. Правоохоронці встановили, що одну з повій чоловік втягнув у проституцію у 17 років.

Клієнтами дівчат були як громадяни Туреччини, які приїжджали в Україну, так і сам звідник. Відпочинок з повіями коштував від 500 гривень до 150 доларів США.
У ході реалізації отриманої достовірної інформації 25 червня під час проведення санкціонованого обшуку на орендованій квартирі, що на вулиці Чорновола обласного центру, міліціонери затримали трьох громадян Туреччини та трьох дівчат. З сумок останніх міліціонери вилучили гроші, які вони отримали за надані послуги.

Крім того, чоловік займався вербуванням та переправленням дівчат іншій особі за кордон, де вони теж надавали сексуальні послуги.

Як зазначив заступник начальника УМВС України в Рівненській області Володимир Голубош, зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), частиною 2 статті 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.


СЗГ УМВС України
в Рівненській області

Читати також:

У рівнянина вкрали Тойоту

Допоможіть знайти зникле авто

Рівненщина: за викрадення та підпал авто - 10 років в'язниці





На правах реклами