В саду-городі, на дачі 26 червня - календар
ПОГОДА
У Рівному мінлива хмарність. Без опадів. Вночі та вранці температура повітря +14°…16°С. Вдень +18°…20°С.
ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
- Збираємо врожай вишень, черешень, суниць, полуниць, чорниць, смородини, малини, овочі та зелень до салатів, консервування та заморозки.
- Поливаємо грядки та кімнатні квіти, обприскуємо рослини.
- Продовжуємо боротьбу з бур’янами, робимо розпушування і мульчування.
- Можна садити квіти, лікарські трави, розсаду овочів; якщо сухо - викопувати цибулини тюльпанів і гіацинтів, збирати насіння квітів.
ПРИКМЕТИ ДНЯ
За народним календарем сьогодні, на мучениці Акилини, починають лютувати комарі, ґедзі та дрібна мошка (гнус). Мошкара товчеться колами – буде хороша погода. Якщо посіяти огірки, вони будуть кривими - але все ж будуть, хоча б для салатів))
РЕЦЕПТ ДНЯ
Цукати з полуниць
Любите цукати – засушені зацукровані шматочки фруктів та ягід? Спробуйте приготувати їх з полуниць.
1. Візьміть 0,5 кг великих стиглих, але міцних ягід з чашолистками та гілочками (так красивіше виглядають на тортах, тістечках і десертах), 100 г цукру, 2 г лимонної кислоти.
2. Ягоди присипте цукром, додавши лимонну кислоту. Коли виділять сік, викладіть полуниці в один шар на чисте деко й залийте соком, що утворився. Зверзу посипте 100 г цукру.
3. Поставте в розігріту до 200-250 градусів духовку. Коли сік закипить, температуру знизьте до 180 градусів.
4. Через 15 хвилин деко з ягодами вийміть з духовки. Кожну гарячу ягідку обкачайте у цукрі, складіть усе одним шаром на фольгу й дайте підсохнути.
5. Через 24 годин сироп, що залишився, довести до кипіння, вмокнути у нього кожну ягідку, знову розкласти на фольгу й дати підсохнути. Коли цукати зверху перестануть бути липкими, складіть їх у коробку з-під цукерок. Зберігайте у шафі при кімнатній температурі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
В саду-городі, на дачі 25 червня - календар
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Чи будуть рівняни цього літа з огірками - прикмети
Як боротися з хворобами огірків [+ПОРАДИ]
Як правильно проріджувати буряки [+ПОРАДИ]

Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 372
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 370
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 365
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 406
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 287