Як правильно проріджувати буряки [+ПОРАДИ]
У перші кілька тижнів буряк росте повільно, а бур’яни дуже активно, і вони можуть заглушати сходи. Тому прополку буряків роблю відразу ж після появи сходів. Якщо на грунті утворилась кірка - розбиваю її, вона перешкоджає доступу кисню до коренів рослин. Грунт рихлю та розпушую, але роблю це між рядками посівів. Коли сходи буряків ще маленькі - поливаю, але виключно теплою водою. Надалі поливаю лише тоді, коли тривалий час немає дощу.
Частіше прополку поєдную з проріджуванням. Від густоти посіву залежить величина майбутніх коренеплодів та їхній смак. Великі коренеплоди найчастіше виявляються менш смачними. Найкращий баланс між смаком і розміром буряка досягається в тому випадку, коли між рослинами в рядку відстань близько 10 см.

Як обрати та купити якісну розсаду помідорів: поради рівненським городникам
Проріджую буряк тричі: перший раз - з появою перших 2-3 листочків, на відстані 3-4 см, другий - коли в рослин буде 4-5 лисктів (це приблизно через два чи три тижні) і коренеплід досягне діаметра 3-5 см, на відстані до 6 см. Останнє проріджування роблю в серпні, відстань між буряками до 10 см. Вирвані бурячки використовую в їжу.
Коли садити огірки у відкритий грунт: поради рівненським городникам

Проріджую бурячки після дощу або поливу - так рослини набагато легше витягнути з землі і за ними не потягнуться сусідні. При проріджуванні в першу чергу видаляю слабкі рослини, які запізнюються в розвитку. А якщо при проріджуванні вириваю гарні рослини, то використовую їх як розсаду. Висаджую на вільну ділянку, але перед тим обриваю нижні листочки.
Тетяна Мельничук: "Дача для мене - не просто сад і город..."
Щоб коренеплоди були більш солодкими, роблю підживлення з кухонної солі. В 10 літрах води розчиняю 1 столову ложку солі і поливаю рослини. Але не під самий корінь, а на відстані приблизно 10 см від коренеплодів. І так 2–3 рази за сезон.
Гарного Вам врожаю!

Спаржа в листковому тісті з шинкою та сиром: ідея для смачної вечері

Шматочки соковитих овочів надають цим простим і швидким шарам вишуканий і свіжий смак.
переглядів: 100
День ангела Ірини : щирі вітання та теплі побажання

Сьогодні, 5 травня, День ангела святкують Ірини, Іринки, Ірочки. Нехай найкрасивіші вітання звучать сьогодні для вас.
переглядів: 379
Всесвітній день гігієни рук: коли, як і навіщо мити руки

Кожного року, 5 травня, відзначається Всесвітній день гігієни рук, який нагадує нам, що чистота – не лише ознака хорошого виховання, але й запорука здоров'я.
переглядів: 256
Сьогодні день пам'яті ікони Божої Матері "Невипивана чаша": молитва до Пресвятої Богородиці

Ікону Божої Матері "Невипивана чаша" вважають чудотворною. Образ зцілює людей від пияцтва, наркоманії та інших пристрастей, які можуть зруйнувати життя людини.
переглядів: 246
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 221