Ми у Facebook
19.05.2014, 22:23

Тетяна Мельничук: "Дача для мене - не просто сад і город..."

Дача - це маленький рай серед повсякденних проблем, де можна дихати свіжим повітрям, працювати, відпочивати. І отримувати задоволення від вирощеного власноруч урожаю, насолоджуватися тишею, запахом квітів, милуватися створеним куточком для відпочинку.
Дачу я маю вже давненько. Більше двадцати років тому моя сім’я придбала маленький будиночок у селі і невеликий шматочок землі. Від міста всього 10 км, тому буваю там достатньо часто.

Роботу в садку та на городі поєднуємо із відпочинком. Спочатку було досить важко, досвіду немає, не все виходило як хотілось. Питала сусідів, знайомих, читала відповідну літературу і методом проб та помилок здобула неабиякий досвід. Тепер багато що вмію та знаю і залюбки ділюсь своїми дачними секретами з читачами Жіночого клубу на OGO.ua.

Найголовніший мій секрет - землю треба любити. А за землею, як за дитиною, треба ходити: щоб виростити яблучко чи морквинку, потрібно ой як попрацювати.

Садимо жоржини: секрети гарного квітника

Так, можна купити овочі та фрукти на ринку чи у супермаркеті. Але приємніше з’їсти те, що вирощено своїми руками. А коли до мене приїжджають онуки, я знаю, що вони без побоювань можуть їсти полуницю просто з грядки, бо вона не оброблена ніякими шкідливими речовинами.



Поради городникам: як доглядати за полуницею навесні

Для мене робота на дачі – це відпочинок! Я працюю вчителем і тому зміна діяльності мені просто необхідна. На дачі я забуваю про школу. Таке враження, що я потрапляю в інший світ. Нікуди не поспішаю, заспокоююсь. Радію сонцю, квітам, співу птахів, люблю дивитися на небо і спостерігати за хмарами. Із задоволенням копаю, саджаю, поливаю... Спілкуюсь з сусідами, обговорюю дачні проблеми.

Коли я приїжджаю на дачу, то перед тим, як зайти у будинок, обходжу всю ділянку. Милуюсь кожним кущиком, кожною квіточкою!



Коли садити огірки у відкритий грунт: поради рівненським городникам

Що ж росте на моїй дачі? Я, як і більшість дачників, маю садок з плодовими деревами. У ньому ростуть яблуні, груша, сливи, абрикос, алича, вишні. Є виноградник, виноград плететься і створює гарну арку. Серед ягідних кущів: чорна смородина, порічки, малина, аґрус, полуниця. Ягоди корисні та смачні і є окрасою ділянки. Серед овочевих вирощую огірки, помідори, капусту, перець, моркву, буряк, редиску, картоплю, горох, спаржу, різноманітну зелень. Ну і, звісно, квіти. Квіти – це окраса дачі. Квітучі чагарники (бузок, форзиція), багаторічні (півонії, жоржини, іриси, хости), цибулинні (нарциси, тюльпани), однорічні (кожного року різні).



Як обрати та купити якісну розсаду помідорів: поради рівненським городникам

Якщо ви бажаєте посілкуватися, отримати слушну пораду або поділитися своїми дачними секретами, пишить мені ВКонтакті або надсилайте листи на e-mail: lucky-tanya@ukr.net





На правах реклами