Ми у Facebook
27.06.2015, 17:00

Олександр Помінов із Рівного виборов срібну медаль I Європейських ігор [Фото+Відео]

Рівненчанин Олександр Помінов у фіналі Європейських ігор в Баку поступився азербайджанцю Ільхаму Закієву, завоювавши, таким чином, срібну нагороду у змаганнях з дзюдо серед чоловіків з вадами зору.
Дзюдоїст із Рівного програв фінальний поєдинок після прийому іппон, який вдало провів суперник. Відзначимо, що азербайджанець був на півсотні кілограм важчий від українця.

Олександр Помінов наступним чином прокоментував свої враження від Європейських ігор: «Спочатку було нелегко. З першої хвилини програвав стартову сутичку, але згодом відігрався і переміг. Далі пішло краще. Впевнено виграв другий поєдинок. А ось у фіналі поступився азербайджанському дзюдоїсту, який був на голову вище, та ще й на 50 кг важче за мене. Просто на цих Іграх об’єднали дві вагові категорії, тому і довелося зустрітися у вирішальній сутичці з таким велетнем. Зазвичай ми із ним виступаємо в різних вагових категоріях, я до 100 кг, а він – понад 100 кг. Цей рік для мене досить напружений, адже вже виступив на Кубку і чемпіонаті світу, а восени поїду на чемпіонат Європи. Зараз набираю очки, щоб отримати ліцензію на Паралімпійські ігри 2016 року».

Підготував рівненського спортсмена тренер Михайло Романкевич. Нагадаємо, що ще одна вихованка цього тренера з Рівного - Наталія Ніколайчик - у змаганнях із дзюдо серед спортсменів з вадами зору на Перших Європейських іграх у Баку здобула бронзову медаль.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик стала «бронзовою» на Європейських іграх

На I Європейських іграх Омельчук став тільки шостим














На правах реклами