Ми у Facebook
01.07.2015, 09:00

Дитина і мобільний телефон: за і проти

Джерело фото: sites.google.com

З розвитком сучасних засобів зв'язку, мобільний став невід'ємним елементом життя кожної людини. Така тенденція не оминула і дітей.
У наш час тема дітей з мобільним телефоном займає особливе місце. Зараз навіть у першокласників є мобільні засоби комунікації, вони ж у свою чергу розбираються в тонкощах телефонів краще власних батьків. Який вік можна вважати відповідним для придбання дитині мобільного телефону?

Відповідь буде залежати від рівня вашої потреби в постійному зв'язку з дитиною. Не менш важливим моментом буде здатність самої дитини користуватися цим дивом цивілізації.
 
Слід відразу пояснити синові чи доньці, що мобільний телефон - не іграшка і не предмет хвальби перед однолітками. «Наворочені» моделі телефонів краще не купувати, інакше дитина забуде основне призначення «чарівної труби» і розвиток підростаючого покоління буде однобоким.
 
Не дивлячись на те, що діти схоплюють на льоту всі технічні нововведення, купувати телефон краще після 6-7 років. Якщо ви вже купили мобільник дитині, розкажіть їй про основні правила та культуру його використання:
 
1. Апарат потрібно тримати на відстані чутності.
2. Він не повинен лежати в ящику з іграшками чи серед одягу.
3. Одночасно не варто вішати його на шию, так як висока рухливість дитини може викликати пошкодження мобільного телефону від ударів.

Важливо донести до малюка, що телефон слід використовувати тільки при необхідності, а не грати ним цілими днями, забувши про все на світі.

Не забувайте самостійно його заряджати, інакше в найвідповідальніший момент дитина не зможе ним скористатися.
 
Чи давати дитині телефон в школу? - питання спірне. З одного боку, бути з дитиною на зв'язку - і є основна причина покупки апарату. З іншого - відсутність належних вказівок щодо його використання можуть викликати у дитини проблеми з вчителями і з навчанням. Привчіть свого школяра вимикати телефон, коли йдуть уроки і не привертати увагу інших дітей до своєї «іграшки».

Статті до теми:

Діти перед телевізором: ФОТО для батьків

Відеоігри можуть спровокувати гіперактивність у дітей

Як відволікти дитину від телевізора?





На правах реклами