Ми у Facebook
01.07.2015, 07:30

В саду-городі, на дачі 1 липня - календар

Поради на кожен день для рівнян - садівників-городників, любителів квітів.
Сьогодні середа, 1 липня. Місяць у знаку Стрільця/Козерога, 2 чверть (фаза), росте, 15/16 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному зранку хмарна погода. У першій половині дня можливий дощ, гроза. Вночі та вранці температура повітря +16°…18°С. Вдень +21°…23°С.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ

Сприятливий день для садіння розсади перцю, помідорів, гарбузів, огірків, можна посіяти листові салати, цілющі та пряні трави.

Не забувайте про боротьбу зі шкідниками та хворобами рослин, розпушування та мульчування грунту на грядках, квітниках і в домашніх вазонах.

Завтра – Повня, життєві соки рослин починають перебудовуватися. Досвідчені садівники-городники не рекомендують у ці дні садити дерева, викопувати цибулини тюльпанів та гіацинтів, ділити іриси, розмножувати рослини корінням, пересаджувати лілії зі слабкою, пошкодженою і оголеною цибулиною, обрізати сухі гілки фруктових дерев та ягідних кущів.

До речі, зрізані у дні Повного Місяця квіти дуже красиві й довше стоять у вазі, а свіжі овочі, зелень, трави, ягоди та фрукти найбільш соковиті й корисні.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Якщо вранці трава суха, на ніч буде дощ. Якщо посеред дня сильно пахнуть мальви, петунії, лілії – дощу можна чекати вже цієї години.

ПОРАДА ДНЯ
Не зберігайте помідори у поліетиленових пакетах – плоди виділяють етилен, який прискорює процес гниття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
В саду-городі, на дачі 30 червня - календар
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Цукати з вишні та черешні - рецепти





На правах реклами