Ми у Facebook
01.07.2015, 15:30

На Рівненщині відкрили меморіал жертв Голокосту

В Острожці, що на Млинівщині, відкрили меморіал жертвам Голокосту – мешканцям селища, які загинули під час Другої Світової війни від рук нацистських карателів.
За даними істориків, у ці роки в Острожці було розстріляно майже половина усього населення – близько тисячі мешканців села. Розстріляли їх лише за те, що вони були євреями. Участь в вшануванні пам’яті безневинно убієнних взяв перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

БІЛЬШЕ ФОТО

Завтра на Рівненщині освятять місце під майбутній меморіал жертвам Голокосту

«Війну не можна вважати закінченою, доки не встановлено ім’я та не вшановано пам’ять останнього загиблого на ній. Тож сьогодні, відкриваючи цей меморіал, ми ще ближче наближаємо момент, коли ті страшні події відійдуть в минуле. Трагедія Голокосту та війни – це наша спільна трагедія: українців, чехів, євреїв. Тому ми маємо сьогодні спільно схилити голови в скорботі та пам’ятати, до чого може призвести безвідповідальна, страшна ідеологія. Ті, хто не пам’ятають минулого, не матимуть майбутнього – каже народна мудрість. Тож давайте берегти наше майбутнє та шукати шляхи, щоб воно було світлим», - наголосив Юрій Приварський, виступаючи під час освячення монументу.

Від 13 до 18 тисяч євреїв та циган вбили наприкінці серпня 1942 року на Сарненщині [+Фото]

Сьогодні представники Американського єврейського комітету спільно з Єврейськими громадами відновлюють пам'ять про ті страшні роки, зокрема, і в Острожці. На відкритті меморіалу були присутні керівник Берлінського офісу Американського єврейського комітету Дейдре Бергер, надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Д-р Крістоф Вайль, а заупокійну молитву читав представник комітету із збереження єврейських кладовищ Джо Шік.





На правах реклами