Ми у Facebook
02.07.2015, 10:00

План об’єднання громад Рівненщини змінять

Головна причина змін – бажання самих громад, а також фінансова складова.
Упродовж двох днів у області опрацьовували фінансову складову спроможності громад. Над її вивченням працювали представники офісу реформ у Рівненській області, департаменту фінансів облдержадміністрації, керівництва районних державних адміністрацій та фінансових управлінь, - повідомляє офіс реформ у Рівненській області.

Як з’ясувалося, не всі громади, які прагнуть об’єднання будуть насправді фінансово спроможними. Так, сумніви виникли щодо деяких громад у Володимирецькому, Гощанському, Радивилівському, Млинівському та Дубенському районах. Залишаються питання щодо об'єднання навколо міста Рівне.

Перспективний план об’єднання громад на Рівненщині прийнято: що далі?

- Ці питання іще раз будуть розглядатися на розширеному засіданні робочої групи облдержадміністрації щодо внесення змін у перспективний план області. Зокрема, у нас передбачаються зміни по Дубенському району у сторону збільшення, можливе зменшення з двох громад до однієї Рокитнівського району і також можуть бути зміни по Радивилівському районі, - каже директор офісу реформ у Рівненській області Руслан Сивий. - Зважаючи на те, що закон говорить про добровільне об’єднання, я вважаю, що потрібно дати можливість громадам об’єднатися у тому форматі, який вони самі для себе визначили. Навіть, якщо зараз їх фінансова спроможність викликає сумнів. Якщо є бажання, значить потрібно дати можливість їм самим жити далі.

"ОГО" запрошує до співпраці провідні підприємства Рівненщини

Розширене засідання робочої групи заплановане на середу, 1 липня 2015 року.





На правах реклами