Ми у Facebook
02.07.2015, 18:15

Головний лікар з Рівного зустрілася з європейськими фахівцями

Головний лікар комунального закладу «Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер» Рівненської обласної ради Наталія Маняк нещодавно відвідала Лондон та взяла участь у зустрічі з фахівцями-дерматовенерологами європейських країн.
Метою зустрічі було обговорення та створення gide-line по лікуванню ІПСШ в Україні. Один повний день засідань робочої групи Східно-Європейської Мережі Сексуального та Репродуктивного здоров’я був присвячений гармонізації стандартів управління пацієнтів з ІПСШ з акцентом на Україну.

– Це була прекрасна можливість зустрітися та поділитись власним досвідом учасникам з багатьох європейських країн. Було продемонстровано хорошу роботу української команди і надзвичайну продуктивність робочої групи, – ділиться враженнями від поїздки головний лікар комунального закладу «Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер» Рівненської обласної ради Наталія Маняк. – Інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) – це національна проблема охорони здоров'я України. За даними МОЗ в Україні щорічно реєструється близько 200 тисяч нових випадків сифілісу, гонореї, хламідіозу, герпесу, сечостатевого мікоплазмозу, генітального кандидозу та трихомоніазу.

Офіційна статистка відображає, за різними оцінками, від 30% до 40% реальної кількості випадків ІПСШ. Тому досить гостро на даному етапі стоїть питання розробки найсучасніших протоколів по діагностиці та лікуванню даної групи захворювань.



За матеріалами прес-служби Рівненської обласної ради

Читати також:

Маняк Наталія Володимирівна

"ТОП-20: найуспішніші жінки Рівненщини": розпочинається sms-голосування!

"Ваше здоров'я" - новий проект OGO.ua





На правах реклами