Ми у Facebook
07.07.2015, 10:00

Скільки безкоштовних газових лічильників встановлять на Рівненщині

ПАТ «Рівнегаз» цього року установить майже 1,5 тис. безкоштовних лічильників.
На облаштування безкоштовними лічильниками помешкань з газовою плитою та газовим водонагрівачем у 2015 році НКРЕКП виділила «Рівнегазу» 3,1 млн.грн. Ці кошти дозволяють встановити 1470 приладів обліку.

У той час в області є майже 2,5 тисячі споживачів, які використовують газову колонку та плиту. Цю категорію абонентів Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» зобов’язує встановити газові лічильники до 1 січня 2016 року.

На сьогодні 86,5% споживачів Рівненської області забезпечені лічильниками природного газу. Лише впродовж 2012 – 2014 років за кошти інвестиційної програми ПАТ «Рівнегаз» безкоштовно встановило понад 19 тисяч приладів обліку. Загалом для 100% забезпечення споживачів Рівненщини приладами обліку газу ще необхідно встановити близько 34 тис лічильників, що коштуватиме 71,5 млн.грн.

«На сьогодні ПАТ «Рівнегаз» не встановлює платні лічильники, оскільки спрямовує всі трудові ресурси на виконання Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Безкоштовні лічильники встановлюють цьогоріч виключно тим споживачам, які мають газові плиту та водонагрівач. Перелік адрес, де будуть встановлені прилади обліку, опублікований на нашому офіційному сайті», – зауважує заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» - головний інженер Олександр Ганжа.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» усі споживачі повинні бути забезпечені газовими лічильниками до 2018 року. Якщо у помешканні встановлена газова плита та газовий нагрівач – до 1 січня 2016 року, а якщо встановлена тільки газова плита – з 1 січня 2016 року до 1 січня 2018 року.

Якщо споживач бажає пришвидшити процес встановлення лічильника і готовий зробити це за власні кошти, він може звернутися до компаній, які мають ліцензію та дозвіл на такий вид робіт. Проконсультуватися щодо технічних характеристик приладу та отримати інформацію про організації для виконання відповідних робіт можна у фахівців «Єдиного вікна» ПАТ «Рівнегаз» за адресою м.Рівне вул.Білякова,4, тел. (0362) 64-34-06.


Вікторія Левчук
Фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою

Читати також:

Лічильники тепла поставлять на вході в усі будинки

Рівненський бюджет поповнили на більше, ніж планували

Яка в тебе кухня, такий ти чоловік!





На правах реклами