Ми у Facebook
07.07.2015, 13:00

Дитина обгоріла на сонці: що робити?

Джерело фото:100dorog.ru

Літо - час відпусток та сімейного відпочинку. Але часто саме затятий відпочинок під палючим сонцем стає причиною дитячих опіків.
Найбільш часто обгорають на сонці діти, у яких світлий тип шкіри. Смагляві малюки обгорають рідко, але їм також протипоказано тривале перебування під дією ультрафіолетових променів. Під відкритим сонцем малюк може обгоріти протягом 5-10 хвилин.

Якщо дитина отримала незначні опіки шкіри і почуває себе задовільно, то батьки можуть самостійно допомогти їй полегшити біль, проводячи такі процедури:

1. Рясно змочуйте пошкоджені ділянки шкіри прохолодною водою. Найкраще покласти на обгорілі ділянки шкіри дитини рушник, змочений у прохолодній воді. Занадто сильно охолоджувати тіло дитини не слід, в цьому випадку вона може застудитися.

2. Випробуваний народний засіб від сонячних опіків це кисле молоко (кефір). Змастіть тіло дитини кефіром або кислим молоком, в цьому випадку біль поступово стихне. Полегшити больові відчуття допомагає і міцний зелений чай. Заваріть його і остудіть в холодильнику. Потім рясно нанесіть прохолодний чай на згорілі ділянки шкіри. Повторювати ці процедури треба кілька разів на день, тоді шкіра швидше охолодитися.

3. Добре знімають свербіж і заспокоюють шкіру прохолодні ванни з відваром ромашки, м'яти та евкаліпта. Огіркова суміш і огірковий сік також заспокоюють і зволожують шкіру. Натріть на тертці огірок і видавіть з нього сік, потім нанесіть на пошкоджені ділянки шкіри дитини. Зняти печіння допомагає також капуста, для цього відірвіть з качана великі листи і накладіть на обгорілі ділянки шкіри.

4. Сьогодні в аптеці можна придбати багато спреїв і мазей від сонячних опіків. Одним з ефективних засобів є "Пантенол", яким треба полити шкіру дитини після купання в прохолодній воді. Не можна застосовувати лікарські засоби від опіків, якщо у дитини алергічні реакції на препарати.

6. Не можна після сонячного опіку надягати на дитину тісний одяг, прикривати її теплою ковдрою під час сну. До зникнення почервоніння шкіри на сонце з дитиною не можна виходити, а вдома слід на неї надягати мінімум одягу, який повинен бути вільним і з натуральної тонкої тканини.

7. Після сонячного опіку потрібно стежити за станом дитини, давати їй часто прохолодне пиття: компоти, соки, морси, кефір, йогурти і т.д.

Необхідно викликати швидку, якщо дитина обгоріла на сонці, і з'явилися такі симптоми:

- поява пухирів
- не вдається знизити температуру нижче 38 градусів
- вражена більша частина тіла
- поява набряків
- поява гнійних виділень
- головний біль
- нудота, блювота і слабкість
- втрата свідомості
- якщо дитині менше року.

Засмагайте обережно!

Статті до теми:

З якого віку дітям можна засмагати?

Топ-6 правил дитячого режиму під час літнього відпочинку

Як організувати сімейні вихідні: 8 ідей





На правах реклами