Ми у Facebook
08.07.2015, 14:06

Вступ-2015: скільки буде державних місць

Державне замовлення для українських вишів цьогоріч скоротили. Чому і наскільки?
Обсяг держзамовлень для вищих навчальних закладів цьогоріч в Україні скоротили на понад 12%. Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Квіт під час свого перебування у Львові 7 липня.

За словами міністра, до таких кроків відомство вдається через те, що виші майже щорічно повертають певну кількість держзамовлень, на які не було попиту, здебільшого це інженерно-технічні та природничі спеціальності. Державні замовлення намагатимуться рівномірно розподіляти між усіма регіонами.

«Державні замовлення підуть насамперед в ті університети, які останні 3 роки приймали найкращих першокурсників. Тобто куди пішли найкращі абітурієнти. Окрім цього, не все державне замовлення повинне піти у великі університетські міста. Кожне обласне місто має свої хороші університети, і ці регіональні потреби ми також враховуватимемо», – зазначив Сергій Квіт.

Відтепер, за словами міністра, перелік державних місць МОН розміщуватиме на своєму веб-сайті. До цієї інформації буде вільний доступ, раніше ж вона була засекречена, пише grim.in.ua.

До теми:

До уваги випускників-2015, які вступатимуть на журналістику

ЗНО-2015 завершилось гучним скандалом





На правах реклами