Ми у Facebook
09.07.2015, 09:45

На Рівненщині найбільше пожеж через неконтрольоване спалювання сміття та сухої трави

Цьогоріч на Рівненщині виникло 38 випадків загоряння лісових масивів на площі понад 111 гектарів, 5 пожеж на торфовищах та 73 загорянь внаслідок паління сухої трави на загальній площі понад 90 гектарів.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області.

Рятувальники застерігають бути обережними під час відпочинку на природі

«Для оперативного виявлення пожеж діє 17 лісостанцій та 81 спостережна вежа, 33 з яких оснащені відеокамерами. Також в наявності 80 пожежних автомобілів, 88 мотопомп, 779 ранцевих лісових оприскувачів, 158 тракторів з ґрунтовим обладнанням», - доповів начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський.

На Рівненщині заборонили походи до лісу

Разом з тим, за його словами, найбільше пожеж трапляється через спалювання сміття поблизу житлових будинків, неконтрольоване випалювання сухої трави на сільгоспугіддях, пустирях, уздовж доріг, а також необережне поводження з вогнем.
У зв’язку з цим, керівникам райдержадміністрацій доручено посилити на підвідомчій території моніторинг пожежонебезпечної ситуації, пов’язаної із сухою спекотною погодою. Водночас, обласне управління водних ресурсів спільно з головами сільських та селищних рад мають очистити меліоративні канали від трави, кущів і замулення, аби забезпечити можливість підняття рівня води для гасіння торф’яників методом затоплення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ