Ми у Facebook
14.07.2015, 16:45

Верховна Рада пропонує не прирівнювати пиво до алкоголю

14 липня Верховна Рада з другої спроби проголосувала в першому читанні за основу законопроект № 2971-Д «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання виробництва та обігу пива».
Законопроект пропонує не прирівнювати пиво до алкогольних напоїв. За нього проголосували 230 народних депутатів.

Нагадаємо, з 1 липня пиво в Україні прирівняли згідно із законодавством до алкогольних напоїв.

Це означає, що на пиво напій почали поширюватися всі обмеження щодо реклами алкоголю: заборона реклами на телебаченні та радіо з 06.00 до 23.00, у більшості друкованих видань, на зовнішніх та внутрішніх носіях тощо.

В Україні подорожчав алкоголь (ІНФОГРАФІКА)

Якщо парламент не скасує рекламних обмежень, то представники рекламних агенцій прогнозують, що це підштовхне виробників пива активніше використовувати ТБ-спонсорство.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити законопроект №2971-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення регулювання виробництва та обігу пива, удосконалення окремих положень щодо продажу пива та інших алкогольних напоїв» - саме цей проект комітет підтримав на засіданні 1 липня.

Цей законопроект пропонує не розповсюджувати на рекламу пива більшу частину обмежень щодо реклами алкогольної продукції.

Мінекономіки хоче звільнити малі пивоварні від плати за ліцензії


За матеріалами "Телекритика"





На правах реклами