Ми у Facebook
17.07.2015, 14:45

Як ефективно написати супровідний лист до резюме [+ПОРАДИ]

Багато пошукачів, докладаючи зусиль до написання резюме, абсолютно забувають про його доповнення – супровідний лист. І вчиняють нерозважливо. Підкріплюючи резюме повідомленням для роботодавця, ви маєте можливість встановити з ним особистий контакт та продемонструвати інтерес до компанії.
Як правильно скласти супровідний лист та яких помилок слід уникати.

Проявіть зацікавленість. Перед відправкою листа роботодавцю постарайтеся якомога більше дізнатися про компанію. У супровідному листі коротко опишіть, чим саме вас приваблює компанія, і повідомте, що ви поділяєте її корпоративні цінності. Джерелом інформації може бути не лише сайт роботодавця, але й особисті контакти. У такому разі варто згадати, що відправляєте листа по рекомендацієї знайомого (колеги, партнера). Так ви покажете, що не є людиною з вулиці, а професіоналом, який має мережу ділових контактів.

Зробіть акцент на досвіді та досягненнях. За день до HR-відділу приходять сотні резюме на різні вакансії. Не полінуйтеся вказати посаду, на яку претендуєте. Коротко опишіть свій досвід роботи, акцентуючи увагу на реальних досягненнях. Дайте зрозуміти рекрутеру, що ви, як ніхто інший, підходите на цю посаду. Пишіть лист з позиції роботодавця. Не варто відправляти формальну відписку: «Мене зацікавила ваша компанія. Прошу розглянути мою кандидатуру». В тому, що вам потрібна робота, HR навряд чи засумнівається. А ось те, що ви будете сильним гравцем в команді та зможете принести користь бізнесу, якраз і потрібно донести в супровідному листі.

Три основні помилки при пошуку роботи + свіжі вакансії в Рівному

Проявіть індивідуальність. Не відходячи від теми професійних навичок і досягнень, згадайте про особистісні якості, які можуть стати в нагоді на новому робочому місці. Був досвід проведення корпоративних заходів або за вашою ініціативою покращилося життя в офісі – опишіть це в кількох реченнях. Роботодавцю важливо розуміти, що ви не лише професіонал своєї справи, але й активний співробітник, відкритий до взаємодії з колегами.

Робота в м.Рівне: вакансії, резюме

Намагайтеся згладити «гострі кути». Якщо відчуваєте, що в резюме є моменти, які можуть збентежити рекрутера або наштовхнути на поспішні висновки, є сенс прояснити це в супровідному листі. Наприклад, ви не дотягуєте до вакансії за рівнем англійської. Постарайтеся переконати HR-менеджера, що наявних знань вам вистачить, щоб якісно виконувати свою роботу. Або позначте, що відвідуєте мовні курси і дуже скоро заповните «білі плями».

Пишіть коротко та інформативно. Супровідний лист не є повним життєписом, починаючи з вступу до вузу. Також воно не повинно дублювати текст, написаний в резюме, або суперечити йому. Ваше завдання підкреслити потрібну інформацію, привернути до себе увагу і створити приємне враження. Текст повинен бути добре структурованим, без великої кількості «води». Одна ідея – один абзац. HR-фахівці стверджують, що найважливішу інформацію можна донести максимум десятьма реченнями.

Рівнянам, які шукають роботу: що варто написати у резюме

Дотримуйтеся етикету. Пишіть лист в діловому стилі. По можливості звертайтеся до співрозмовника по імені. Чітко й послідовно повідомте необхідну інформацію. Розкутість у спілкуванні з людиною, якої ви жодного разу не бачили, свідчить про невихованість. Також не варто писати занадто складний текст, перевантажуючи його професійними термінами. Особливо важливо пам'ятати про це, якщо звертаєтеся до рекрутера, а не до співробітника або керівника компанії.
Ініціюйте зворотний зв'язок. Наприкінці подякуйте адресату за увагу до вашого резюме. Заявіть про свою готовність зустрітися на співбесіді й уточніть свої контакти, щоб з вами могли зв'язатися.

В завершенні. Перед відправкою ще кілька разів прочитайте лист і лише потім відправляйте. Якщо у людини вища освіта та безліч помилок у тесті, це насторожує. Поставте себе на місце HR-менеджера. Зацікавилися б ви таким кандидатом?

В наш час людський ресурс – це цінний товар. Резюме – це презентація товару, а супровідний лист – анонс презентації. Аби угода відбулася, потрібно відповідально і зважено підійти до всіх аспектів передпродажної підготовки.

За матеріалами hh.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ