Ми у Facebook
11.05.2015, 11:30

Три основні помилки при пошуку роботи + свіжі вакансії в Рівному

Дуже важливо для сучасної людини володіти навичками та прийомами, що допоможуть в пошуку роботи, адже конкуренція сьогодні як ніколи росте, з-поміж багатьох претендентів компанії намагаються підібрати хорошого спеціаліста при цьому пропонуючи середні умови праці.
Як уникнути найпоширеніших помилок і як підвищити свої шанси задля отримання бажаної роботи?

1. Головним завданням пошукача роботи є зробити так, аби його помітили на співбесіді, і лишити по собі тільки хороші і позитивні враження. Важливим аргументом є грамотне та інформативне резюме.
Досить часто кандидати складають резюме неграмотно та неінформативно, не лише про орфографію йде мова, а й про недостатньо заповнені розділи резюме, які є важливими для роботодавця. Використання надлишкової інформації, а саме: перелік функцій та обов'язків які дублюються на кожному з минулих місць роботи, зазначені навички та кваліфікація, що не відповідають заявленій посаді. Важливою складовою резюме є фото, не потрібно забувати, що це не кастинг на конкурс, а відбір персоналу, слід вибрати фото портретного зразка з спокійним і однотонним фоном.

Як правильно скласти резюме?
Найпоширенішим каналом пошуку роботи є кадрові портали та сайти. Як правило на таких ресурсах є свої шаблони. Тому зі структурою проблем не винекне, - необхідно лише грамотно її заповнити.
Додайте своє фото.
Сформулюйте мету резюме. Важливим є правильне її формулювання, краще всього написати яку роботу ви шукаєте. Шаблонні фрази типу “роботу мрії”, або “роботу з можливістю самореалізації” не слід використовувати.
Розділ “досвід роботи”. Тут слід додавати компанії в яких ви працювали в зворотній хронології, першим останнє місце робити, а останнім в списку перше. Обов'язково зазначне досягнення та успіхи здобуті на попередніх місцях роботи. Бажано використовувати числа, відсотки, одиниці виміру ваших досягнень.

Часто роботодавці надають перевагу кандидатам з додатковою освітою. Тому не слід ігнорувати розділ “освіта”.
В графі “додаткова інформація” вкажіть знання програм та мов. Обов'язково вкажіть наявність водійського посвідчення, не забувайте про особистісні характеристики.

Розмір резюме не повинен перевищувати двох сторінок.
Намагайтесь використовувати фрази, які «продають» вас. Слова «створив», «розробив», «впровадив», «досяг», та інші, звернуть на себе увагу роботодавця. Але завжди пам'ятайте про чесність в кожному слові, обман не припустимий.

2. Пасивність.
Ті часи коли достатньо було просто розмістити резюме на порталі чи надіслати лист в компанію і відразу отримати реакцію минули. Сьогодні пошук роботи то великий труд який потребує часу та значних зусиль. Тому позиція "просто почекати" програшна першопочатково. Найбільш ефективна стратегія — це активність кандидата. Навіть якщо ви висококласний спеціаліст завжди пам'ятайте, що окрім вас на цю посаду претендує ще як мінімум 5-6 чоловік.
Що робити?

Пишіть, дзвоніть, будьте активними. Помимо надісланого резюме бажано зателефонувати, якщо у вас є контактний телефон, або прикріпити супровідний лист до резюме.

Навіть якщо місяць-два пошуку безрезультатний, не втрачайте активність та ентузіазм. І звісно, не забувайте оновлювати ваше резюме на порталі.
Головне всього в міру. Активність це добре, але зажди пам'ятайте про час та витримку. Не варто спамити представника фірми листами, і розсилати резюме на вакансії які вам не підходять. Цілком можливо, що вже завтра ця компанія відкриє вакансію як ви шукали, але погану репутацію не відновити.

3. Некоректна оцінка себе, як спеціаліста.
Часто трапляються випадки, коли кандидат на посаду не зовсім реально оцінює свої знання та навички, або ж має дещо завищені амбіції в зарплаті та кар'єрі, і навпаки, недооцінює свої професійні якості. Погано і перше, і друге.

Що робити?
Активно вивчайте ситуацію на ринку аби сформувати власну оцінку, як фахівця. Період пошуку роботи використовуйте для підвищення своєї кваліфікації.

Такий список помилок можна продовжувати, головне не потрібно впадати у відчай, кожну помилку та спробу оцінюйте як досвід.

Нові вакансії у Рівному

Пропоную роботу на виробництві

Робота в Празі

Робота досвідченому столяру

Запрошуються на роботу чоловіки та жінки на посаду охоронника

Читайте також: Поради рівнянам, які допоможуть при пошуку роботи.





На правах реклами