Ми у Facebook
17.07.2015, 17:45

Рівненщина: вірус африканської чуми у відстріляних кабанів не виявили

Станом на 9 липня нових випадків загибелі диких кабанів від захворювання африканськоою чумою (АЧС) на Рівненщині не зафіксовано. Не діагностовано також вірусу у пробах патологічного матеріалу від восьми диких кабанів, що були відстріляні. 
Про це повідомив начальник управління забезпечення протиепізоотичних заходів та фінансового забезпечення головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Олександр КОСТЮК.

Африканська чума свиней на Рівненщині: куди звертатися

“З метою моніторингу вірусу африканської чуми у лісах Дубровиччини проводиться діагностичний відстріл диких кабанів. Зокрема, в мисливських господарствах, які попали в зону нагляду – в урочищі “Залужжя” та Дубровицькому лісгоспі відстріляно вісім тварин. Патологічний матеріал від свиней надіслано до столиці – у Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Як показали результати досліджень, у пробах патологічного матеріалу від диких кабанів ДНК вірусу африканської чуми свиней не виявлено”, – інформував Олександр Костюк.

На Рівненщині вперше виявили африканську чуму свиней

За його словами, такі діагностичні відстріли триватимуть до 1 серпня – до офіційного відкриття сезону полювання. Окрім Дубровицького лісу, моніторитимуть Зарічненський, Володимирецький, Рокитнівський та Сарненський райони.

Нагадаємо, 2 липня в урочищі “Підкозли” мисливських угідь Дубровицького району було виявлено двох мертвих диких кабанів. Експертиза виявила захворювання – африканську чуму свиней. Наразі в Рівненській області триває робота щодо її локалізації і ліквідації. Якщо ж нових випадків захворювання не зафіксують, карантинні обмеження можуть бути зняті через 40 днів. Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.





На правах реклами