Ми у Facebook
19.07.2015, 10:00

На Рівненщині вшановують пам'ять Героя, що загинув у зоні АТО

19 липня в селищі Мізоч Здолбунівського району в роковини загибелі Тараса Якимчука - панахида, покладання квітів до могили бійця, освячення пам'ятного знака та відкриття меморіальної дошки.
На Здолбунівщині в неділю, 19 липня 2015, вшановують пам’ять першого загиблого земляка в антитерористичній операції на сході України Тараса Якимчука.



Тарас служив у 8-му окремому полку спеціального призначення Збройних Сил України. 24 липня 2014 року під час розвідки в передмісті Первомайська снайпери та гранатометники з терористів перехресним вогнем обстріляли "КамАЗ" українських військових, загинуло троє. Тарас вискочив з кабіни, снайпер влучив йому у бік поміж пластин бронежилета.

Серце бійця не витримало під час транспортування гелікоптером до шпиталю - Тарас отримав тяжке поранення осколком в плече, зазнав травматичного шоку та втратив чимало крові. Йому було лише 20 років...

На Рівненщині поховали ще одного солдата, який загинув на сході України [+Фото]

8 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм Тарас Якимчук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).



19 липня 2015 року в селищі Мізоч Здолбунівського району в роковини загибелі Героя в зоні АТО, - заходи з вшанування пам'яті Тараса Якимчука:

11.30 - панахида в Свято-Різдво-Богородичному храмі УПЦ (вул. Дерманська);
12.00 - покладання квітів до могили бійця (кладовище);
12.30 - відкриття й освячення пам'ятного знаку на території храму Різдва Богородиці УПЦ КП та меморіальної дошки Тарасові Якимчуку на будівлі Мізоцького Будинку школярів та молоді Здолбунівської районної ради (вул. Липки).

Про це повідомили у прес-службі Здолбунівської РДА.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

У зоні АТО загинув ще один рівнянин

В АТО загинув уже сьомий житель Рівненщини: подробиці

Загибель військовослужбовця з Рівненщини в зоні АТО: думки вголос





На правах реклами