Ми у Facebook
21.07.2015, 14:00

Пенсіонер з Рівного скаржиться, що «Яценюк хоче його посадити»

Мовляв, через те, що чоловік бореться за зниження тарифів на «комуналку».

Рівненський пенсіонер і керівник громадської організації «Спілка ошуканих вкладників» Василь Цинко пішов до міського суду Рівного. Адже там відбувається слухання за позовом прокуратури до нього. Василя Цинка звинувачують у тому, що 20 років тому неправильно зареєстрував садово-городній кооператив «Калина», що в селі Городище Рівненського району. Буцімто, сфальсифікував під документами підпис. Втім, насправді, впевнений пенсіонер, правоохоронці таким чином, за вказівкою прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, роблять усе можливе, щоб кинути його за грати. Бо Василь Цинко у судах скаржиться на прем`єра через підвищення тарифів на «комуналку».

Рівнянин вимагає від Путіна повернути Україні $150 млрд

- Я на 99,9% впевнений, що правоохоронці взялися за мене за вказівкою Яценюка, - розповів Василь Цинко. - Бо кооператив реєстрував ще у 1995 році. І якби це було зроблено неправильно, то реєстраційна служба таку реєстрацію не зробила б. І вже 13 років у тому кооперативі новий голова. Він, як мені розповіли, начебто, «наїхав» на людей, які залізали на садові ділянки. Відповідно, якась група людей почала на нього скаржитися. Звертатися до тоді ще першого заступника голови Рівненської облдержадміністрації Анатолія Юхименка. А тепер мене звинувачують у підробці підпису під документами. Хоча там - мій підпис. Чому пов`язую цю справу з Яценюком? Бо подав на уряд в його особі чотири судових позови у Печерський суд Києва. Їх, щоправда, передали у Вищий адмінсуд. Бо я вважаю, що підвищивши тарифи на комунальні послуги, уряд порушив вісім законів. Один з них звучить так: тарифи не можуть знижувати життєвий рівень людей. Потім я проводив у Рівному всеукраїнські громадські слухання з вимогою звільнити з посади Яценюка. І рішення цих слухань у квітні затвердило народне віче у Рівному. Також я писав скарги на Яценюка до Президента, голів усіх фракцій Верховної Ради, окремих народних депутатів, звертався до голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова. Бо восени може бути соціальний вибух, як люди отримають перші платіжки з підвищеною платою за опалення і газ на нього.

Василь Цинко каже, що у міліції, яка намагалася йому «пришити кримінал», врешті, не захотіли займатися цією справою і запропонували її закрити через термін давності. А потім за неї взялася прокуратура.

Василь Цинко закликає конкурентів миритись, а не битись

- У мене вже мікроінсульт стався через ці допити і я десять днів відлежав у лікарні. Я кажу правоохоронцям: «Ви мене вбиваєте». Але вони – невблаганні, - скаржиться п. Цинко.

За матеріалами press-centr.com





На правах реклами