Ми у Facebook
22.07.2015, 19:00

Натуральний пластилін для діток своїми руками

Більшість діток просто обожнюють ліплення з пластиліну. Таке заняття не лише може зайняти малюка, а й сприяє його розвитку. А виготовлення натурального пластиліну не вимагає багато часу та коштів.
Ліплення з пластиліну - чудовий спосіб зайняти дитину. Розминаючи пластилін, малюк працює пальчиками, розвиває дрібну моторику рук. Створюючи різноманітні фігурки дитинка також фантазує і розвиває уяву. Крім того, ліплення знімає психоемоційне напруження, діючи на дитину як релакс.

Але часто батьки відмовляються від такого заняття через те, що пластилін тяжко відмити від поверхностей, або діти беруть його до рота. Щоб уникнути цих неприємностей, ви можете приготувати натуральний беспечний пластилін, який легко відмивається.

Інгредієнти для пластилінової маси:
1 чашка борошна
0,5 чашки солі
вода
6 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. рослинної олії
харчові барвники або сік буряка, моркви, шпинату, синьої капусти та ін.

Візьміть глибоку сковороду і змішайте в ній сипучі інгредієнти. Налийте лимонний сік у склянку, потім долийте води доверху. Додайте отриманий розчин в суміш борошна з сіллю. Туди ж додайте олію і барвник. Перемішайте.

Отриману масу необхідно прожарити на невеликому вогні близько п'яти хвилин. Постійно помшуйте. Як тільки маса стане в'язкою і почне рухатися за ложкою, зніміть з вогню, остудіть, і вимісіть руками. Пластилін готовий!

Яскраве та корисне дозвілля з таким пластиліном вашим діткам гарантоване!

Статті до теми:

Розвиваємося з дітками: малювання долоньками

Дозвілля з дітьми: аплікація з ватних дисків

Орігамі - інтелектуальне заняття для здоров'я дітей





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ