Ми у Facebook
23.07.2015, 11:00

Рівне: у "валютчиків" вилучили валюти на 250 тис. грн.

У Рівному міліціонери вилучили у «міняйл» валюти на 250 тисяч гривень.
Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Рівненській області склали та направили до суду два адміністративні протоколи на рівнян, які займалися незаконними валютними операціями у Рівному.

У Рівному розпочалося "полювання" на валютчиків

21 липня на центральному ринку міліціонери затримали «міняйла» під час незаконної угоди купівлі-продажу валюти. У жінки вилучили 5 000 доларів США. Наступного дня на тому ж ринку правоохоронці затримали рівнянина, який займався незаконним обміном іноземної валюти. У чоловіка виявили 76 000 російських рублів, 69 000 гривень та 1 500 доларів США.

За фактами проведення валютно-обмінних операцій з порушенням установленого порядку складено адміністративні протоколи за статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей. Міру покарання для правопорушників визначатиме суд.

Нацбанк заборонив банкам купувати валюту за дорученням клієнтів

Від початку цього року, як повідомив начальник УПЗСЕ УМВС України в Рівненській області В’ячеслав Єфтеній, за фактами порушення правил про валютні операції складено 39 адміністративних протоколів. Міліція Рівненщини продовжує заходи, спрямовані на документування протиправної діяльності нелегальних пунктів обміну іноземних валют, та осіб, які займаються незаконним обміном.

За матеріалами СЗГ УМВС України
в Рівненській області





На правах реклами