Ми у Facebook
23.07.2015, 13:30

Стало відомо, в кого вчора стріляли у Рівному

Вчора вранці у Рівному на вулиці Вербовій пролунали постріли - в чоловіка стріляли біля його ж будинку.
Чоловіка, який незаконно торгував валютою на ринку, з вогнепальними пораненнями доставлено в лікарню. Бандита, який впритул випустив у нього кілька куль з травматичного пістолета, але так і не зумів відібрати сумку з грішми, міліція ще шукає.

— Коли почали лунати постріли, я хоч нічого не бачила, зателефонувала в міліцію, — розповідає Анастасія, мешканка будинку на Соборній, 253-А. — Це було о 8.10. Набрала "102", а у відповідь довго лунала музика... Нарешті якась жінка підняла трубку. Я їй про постріли, а вона: "Вибачте, вже знаємо, машина вже направлена". А за якийсь час від сусідів дізналися, що це на чоловіка, який живе в сусідньому будинку, озброєний бандит напав.






Мешканка будинку на вулиці Вербовій, 2 назватись не захотіла, але про те, що знає й бачила, розповіла:

— Едік, якому близько 50 років, живе в нашому будинку в квартирі на четвертому поверсі в четвертому під'їзді. Живе недавно, з жінкою та дитиною. Кажуть, що він торгує валютою біля центрального продовольчого ринку... Нападник, вочевидь, напав на нього, коли він вийшов зі своєї квартири та йшов на роботу. Стрілянина розпочалась у під'їзді між першим та другим поверхами. А за кілька хвилин Едік і той бандит, якийсь такий рижувато-кучерявий та в медичнійй масці на обличчі, буквально вивалились з під'їзду. Боролися, падали, валялися на асфальті, піднімались... Бандит все стріляє й стріляє з пістолета Едіку в груди, голову, а той борониться, відбивається, намагається то вирватись, то падає й прикриває собою свою сумку, певне, з грішми. Це було справжнє страхіття. Щоправда, тривало воно недовго. Вочевидь, злякавшись наробленого шуму та людей, які на нього повибігали, й зрозумівши, що пограбувати чоловіка не вдасться, злочинець втік з двору в напрямку вулиці Соборної. Я тим часом, не гаючись, викликала "швидку", а ще один з сусідів — міліцію. "Швидка" за 10 хвилин вже приїхала, а міліція — після неї.






"Швидка" надала потерпілому з численними пораненнями першу допомогу та забрала його в лікарню. У середу було відомо тільки те, що чоловіка оперують, але його стан — не критичний, загрози життю немає.

Від правоохоронців, які працювали на місці події та опитували мешканців будинків вдалося дізнатись тільки те, що нападник був озброєний травматичним пістолетом, який стріляє гумовими кулями.



Як повідомили з ЦГЗ УМВС в Рівненській області, всі обставини та особи, причетні до озброєного нападу на рівнянина, ще з'ясовують. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною статті Кримінального кодексу, яка трактується як розбій та передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Особу злочинця встановлюють.



Тим часом, як стало відомо «РВ» з неофіційних джерел, нападу бандита зазнав 48-річний рівнянин Едуард Матюхін, котрий на вулиці Пересопницькій торгував валютою, яку, за незаконні операції, міліція в нього вже кілька разів вилучала.

Джерело: Рівне Вечірнє





На правах реклами