Ми у Facebook
24.07.2015, 08:15

Рівненська ОДА найвідкритіша

За результатами рейтингу інформаційної відкритості, який проводив Інститут розвитку регіональної преси, Рівненська ОДА ввійшла в трійку найбільш відкритих адміністрацій України. В цьому рейтингу наша область поступилася лише Полтавській та Дніпропетровській облдержадміністраціям.
Одним з пріоритетних напрямків своєї роботи голова Рівненської ОДА вважає відкритість влади. Ще під час свого представлення Віталій Чугунніков наголошував, що уся інформація про діяльність ОДА, починаючи від вакантних посад і закінчуючи тендерними процедурами, має бути доступна мешканцям області.

У керівництві Рівненської обласної ради можливі серйозні зміни

«Ми маємо повернути довіру українців до влади. А це неможливо зробити без відкритості та прозорості. І, в першу чергу, це стосується використання бюджетних коштів. Ця інформація має бути публічною, а їхнє використання прозорим та зрозумілим людям», - наголошує Віталій Чугунніков.

Одним з інструментів прозорості та публічності саме і є інформаційний сайт Рівненської ОДА. Саме його наповнення та доступність інформації на ньому і оцінювала столична експертна група.

В свою чергу прес-секретар голови Рівненської ОДА Сергій Мініч зазначає, що вже незабаром відбудеться оновлення інтернет-сторінки ОДА.

«Звичайно така оцінка експертів нам дуже приємна. Однак ми лише на початку шляху до відкритості та прозорості. Зараз наша команда інтенсивно працює над розробкою нового, більш сучасного інтернет-сайту для ОДА і, думаю, вже скоро ми зможемо його презентувати громадськості», - зазначив Сергій Мініч.

Варто відмітити, що таке оцінювання інтернет-порталів органів державної влади в Україні проводилося вперше. Експерти Інституту розвитку регіональної преси оцінювали відкритість веб-сайтів за 224 параметрами на повноту, актуальність та навігаційну доступність інформації. Взагалі оцінювання пройшло 49 сайтів органів влади України обласного рівня та міста Києва.

З рейтингом відкритості сайтів обласних державних адміністрацій можна ознайомитися тут





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ