Ми у Facebook
27.07.2015, 12:15

Набули чинності зміни до діючого законодавства щодо застосування касових апаратів

З 23 липня 2015 року вступив в дію Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій".
Законом пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України викладено в такій редакції:

Рівненських підприємців зобов'яжуть встановити касові апарати

"296.10. Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку:

першої групи;

другої та третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку".

Що потрібно знати рівненським підприємцям про касові апарати (ІНФОГРАФІКА)

Законом доручено Кабінету Міністрів до 1 вересня 2015 року розробити порядок здійснення контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) обсягу доходу відповідно до п. 296.10 статті 296 Податкового кодексу України.





На правах реклами