Ми у Facebook
02.08.2015, 11:00

На Рівненщині призвали вже 700 військовозобов'язаних

В рамках проведення шостої черги мобілізації до лав Збройних Сил України та інших військових формувань з Рівненської області призвано більше 700 військовозобов’язаних.
В рамках шостої хвилі мобілізації з Рівненщини планується призвати понад 1500 військовозобов’язаних.

Заходи мобілізації проводяться лише силами військових комісаріатів та групами оповіщення з представниками УМВС. Голови та військові обліковці сільських (селищних) рад дієвої участі в оповіщенні військовозобов’язаних не приймають та в основному виступають у ролі спостерігачів та продовжують ігнорувати виконання статті 18 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». На даний час передано матеріали в прокуратуру на 44 військовозобов’язаних, які не з’явилися для відправки до військових частин та відкрито 22 кримінальних проваджень.

Значна частина призваних до війська, знаходить будь-які способи, щоб уникнути виконання військового обов`язку. Які будуть віднесені до загальнодержавного Реєстр осіб, які ухиляються від мобілізації, а також керівники підприємств, які своїми діями перешкоджають проведенню заходів мобілізації. Цей Реєстр постійно оновлюватиметься та ним будуть керуватися всі правоохоронні органи (МВД, ДПС, Фіскальна служба і решта державних служб).

На осіб, які будуть внесені до цього Реєстру, передбачається розповсюдження низки обмежень чи заборон, а саме: виготовлення закордонного паспорта, перетин державного кордону України, отримання кредитів в банках, зміна місця реєстрації, продаж (купівля) нерухомого та рухомого майна, постановка та зняття з обліку транспортних засобів, прийом на роботу на підприємства, установи та організації всіх форм власності і інше.

За матеріалами прес-служби ОК "Захід"

Читати також:

Статус учасника бойових дій отримали 55 тис. бійців АТО

Сарненський "койот" очолив спецрозділ у зоні АТО [+ІНТЕРВ'Ю]






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ