Ми у Facebook
05.08.2015, 18:15

На «Бандерштаті» обновка - Еко-галявина [+Фото]

Дев’ятий рік поспіль у Луцьку проходить Всеукраїнський фестиваль української альтернативної музики «Бандерштат». Щороку захід вражає своєю масштабністю та унікальністю. 2015 рік – не виняток. Оригінальні заходи фестивалю доповнила Еко-галявина.
Спеціальний «зелений» простір облаштували для відвідувачів учасники Луцького ІТ-кластеру «Фундація Розвитку Громад».

"Бандерштат - 2015" - фестиваль українського опору

Компактна, проте надзвичайно пізнавальна та різноманітна за своєю програмою Еко-галявина зібрала не менше відвідувачів, аніж сам музичний фестиваль. Активісти Громадянської мережі ОПОРИ також відвідали «зелену» зону та взяли участь у основних заходах, що організовувалися в межах цієї ініціативи.



Кожен відвідувач Еко-галявини мав можливість побачити виставку альтернативних джерел енергії, підзарядити мобільні пристрої й гаджети від сонячної енергії на виставці, присвяченій альтернативним зарядним пристроям, обміняти перегорілу лампочку на нову та здати на утилізацію використані батарейки, пластикові пляшки або кришечки. Пізнавальними для відвідувачів стали лекції на теми енергозбереження та участь у благодійному ярмарку.

БІЛЬШЕ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ ТУТ

За словами організаторів, ініціатива має на меті популяризацію альтернативних джерел енергії та донесення інформації про зелений тариф до її потенційних виробників. Еко-захід акцентував увагу на темі сміття та бережливого ставлення до природи, а також продемонстрував необхідність сортування вторинної сировини. Яскравим прикладом цього став збір пластикових кришечок та пластикових пляшок, у результаті переробки яких будуть виготовлені протези для учасників АТО.

Вартість квитків на “Бандерштат-2015”

- Наше Еко-містечко організоване, аби розповісти людям, що потрібно берегти екологію, берегти нашу планету і показати, що її ресурси дають неабияку користь. Відповідно, з цією метою ми облаштували пункт мобільної підзарядки, де люди з легкістю могли зарядити свої гаджети від сонця. Також ми збирали використані батарейки, які забруднюють екосистему і здамо їх до пунктів утилізації у Львові, аби їх знищували належним чином. Окрім цього, ми долучилися до акції збору кришечок для протезів військовим та заміняли звичайні лампи розжарювання на енергозберігаючі з певною доплатою, - зазначила Олена Ярощук, директор з розвитку ТОВ «Українська Софтверна Компанія», що виступала одним із спонсорів заходу.



- Еко-галявина є чудовим прикладом поєднання корисного з приємним: і музикою насолодитися, і дізнатися нове у сфері енергозбереження. Відвідуючи фестиваль «Бандерштат», кожен охочий зміг почерпнути для себе багато цікавого. Учасники фестивалю могли як наочно ознайомитися з прикладами альтернативної енергетики, так і поспілкуватися щодо тем енергозбереження, які, на сьогодні, як ніколи актуальні, - наголосила місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія.





На правах реклами