Ми у Facebook
14.08.2015, 14:45

Рівненщина: через власну недбалість гинуть люди

Причиною пожеж є не лише тривала спека, а й самі мешканці Рівненщини. Адже, незважаючи на застереження рятувальників бути обережним із вогнем, люди продовжують нехтувати елементарними правилами пожежної безпеки у лісах та полях.

До такої спільної думки дійшли представники комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області.

Так, у лісових масивах у зв’язку із високою температурою склалася пожежонебезпечна ситуація. Щодня у лісах виникає близько півсотні загорань, є великі підпали боліт. Тож, аби їх погасити, лісова охорона працює цілодобово. Також лісівники констатують, що мешканці Рівненщини всупереч забороні масово відвідують ліси.

Рятувальники закликають рівнян дотримуватись правил безпеки під час купання

Разом з тим, як зазначають рятувальники, складна ситуація склалася на полях області під час жнив. Адже власники сільськогосподарських угідь випалюють залишки стерні після збирання зернових. У результаті цього на Млинівщині, Костопільщині, Дубенщині та Здолбунівщині загинули люди. А у Здолбунівському, Демидівському та Рівненському районах є травмовані.

Тож, у зв’язку із цим комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області вирішила посилити заходи протипожежного захисту. Також керівникам районів доручили на місцях організувати роботу щодо оперативного виявлення випадків загорання та локалізації пожежі.

Рятувальники застерігають рівнян від теплового удару [+ПОРАДИ]

- Людям треба роз’яснювати, яку небезпеку життю несе розпалювання багаття та випалювання трави. Це повинні робити місцева влада та голови сільських рад. Вони не повинні замовчувати чи прикривати випадки загорання,- зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненської ОДА Віктор Симонюк.





На правах реклами