Ми у Facebook
15.08.2015, 19:30

На Рівненську митницю повертаються імпортери

За останній рік на Рівненську митницю повернулося 22 крупних імпортери. Зворотня міграція дала можливість додатково залучити до держбюджету мільйони гривень.
Такі позитивні зрушення у роботі Рівненської митниці стали можливими, зокрема, після налагодження партнерських відносин між бізнесом та владою, зазначив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський під час відкритого Форуму сприяння митній справі та інвестиціям.


На Рівненській митниці сім працівників потрапили під люстрацію


«На сьогодні Рівненська митниця забезпечує 76 відсотків надходжень до держбюджету по області. У порівнянні з показниками минулого року надходження зросли в рази, - зазначив Юрій Приварський. - Не дивлячись на складну ситуацію в країні, з Рівненщини не відбулося відтоку інвестицій. Це свідчення того, що іноземні інвестори впевнені у нашому регіоні. Навпаки, з початку року зареєстровано 6 нових іноземних інвестицій на загальну суму 1 мільйон 700 тисяч євро».

Також Юрій Приварський відзначив, що за останній рік до облдержадміністрації не було скарг на роботу митниці. Це свідчить про належну співпрацю бізнесу та митниці, вважає перший заступник голови ОДА.

Разом з тим, українські митниці мають більше сприяти міжнародному співробітництву та забезпечувати безпеку, вважає заступник голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук: «Необхідно думати про глобальну реформу податкового та митного законодавства, перейти від сплати податків на кордоні до сплати податків всередині країни і тоді ситуація покращиться».

Учасники Форуму були одностайними: співпраця митниці та бізнесу сприяє розвитку підприємництва в регіоні та міжнародній торгівлі. Разом з тим, громадськість бажає за потрібне враховувати їхню думку при кадрових змінах. Відповідну резолюцію учасники Форуму підготували до вищих органів влади.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ