Ми у Facebook
17.08.2015, 20:30

Червона нитка на зап'ясті: мода чи оберіг

Напевно не раз вам доводилося бачити людей, які носять червону нитку на зап'ясті. Що це означає? І чому нитка саме червоного кольору?
Багато людей носять червону нитку або мотузочок на зап'ясті через те, що це модно. Останнім часом така тенденція поширюється серед знаменитостей. Але, в більшості випадків, наявність червоної нитки на руці свідчить про бажання вберегтися від негативного енергетичного впливу.

Червона нитка на зап'ясті вважається потужним оберегом від пристріту та багатьох інших неприємностей. Кажуть, якщо вірити у її силу, то нитка допоможе уникнути багатьох труднощів, невдач та хвороб.

Чому ж саме червона нитка? Такий колір обраний відповідно до відтінків планети Марс, яка являється символом сили і захисту. Також саме цей колір в усі часи вважався найсильнішим і енергетично наповненим.

За іншою версією червоною ниткою була перев'язана гробниця ізраїльської жінки-матріарха - Рахілі, яка одним із народів вважалася праматір'ю людства. Саме вона, на думку каббалістів, оберігає людей від усього злого.

Якщо ви уже надумали носити червону нитку, то робити це слід на лівому зап'ясті. Адже, вважається, що саме з лівого боку до нас заходить зло, від якого й захистить вас оберіг.

Зав'язувати нитку на зап'ясті повинна кохана або близька вам людина. Необхідно зробити при цьому 7 вузлів і промовити молитву. Якщо ви самі собі зав'яжете нитку, вона не матиме захисних властивостей.

Що стосується релігійних поглядів на такий обряд, то вони вкрай негативні. Християни стверджують, що людина має вірити в одного Бога, а не в якісь там магічні сили.

Статті до теми:

Як правильно носити кільця: поради хіромантів

Що робити, коли болить душа?





На правах реклами