Ми у Facebook
21.08.2015, 20:40

Як позбутися мозолів: народні методи

Більшість жінок постійно стикаються з проблемою появи надокучливих мозолів. Як їх позбутися та уникнути можливої інфекції? Спробуємо знайти відповідь разом з OGO.ua.
Досить часто жіноча краса потребує жертв. Незручне взуття, пітливість ніг, нові туфлі - основні причини появи мозолів на ногах. Здавалось би така буденна проблема може стати не лише причиною незручностей і зіпсованого настрою, а й виникнення інфекцій.

Коли на місці мозоля виникає ранка або тріщина, існує імовірність потрапляння туди бруду, що часто стає причиною виникнення запалення та інфекції. А така ситуація значно неприємніша, ніж сам мозоль. Тому варто відразу реагувати на появу натертостей. Вам звісно доведеться відмовитися від незручного взуття і провести незначне лікування.

Для того, щоб вилікувати мозолі, варто скористатися народними методами. Так, наприклад, можете зробити компрес і перетертого листя алоє, або скористатися кашкою із подорожника. Просто прикладіть кашку до пошкодженого місця на ніч, а зранку змийте водою. І так пару разів.
Із листя подорожника також можете робити ванночки, які допоможуть уникнути розповсюдженню бактерій.

Чудово допомагає зрізана шкірка лимона, зафіксована на місці мозоля. Соком гіркого полину також можна протирати уражені місця.

Простий спосіб - втирання томатного пюре на місце мозоля до тих пір, поки не зникне загрубілість.

Можете використати компрес на основі відвару дубового листя. Компрес фіксується пов'язкою на ніч.

Щоб запобігти зараженню можна використовувати ріпчасту цибулю і часник.

Якщо мозоль вам не надокучає, деякий час користуйтеся антибактеріальним пластиром, який продається у будь-якій аптеці.

Більшість цих методів діють стовідсотково. Дуже рідко компреси можуть викликати алергію. У випадку якихось побічних ефектів варто відразу звернутися до лікаря.

Статті до теми:

Потіють ноги: що робити? [+ПОРАДИ]

Як правильно мити волосся: поради фахівців
 





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ